Milyen ajtókra érdemes és lehet másodzárakat szerelni?

Az árát tekintve, nálunk 56.000 Ft-tól elérhető a Potent biztonsági másodzár komplett szerelése Budapest területén. Egy- és kétszárnyú ajtókra szereljük, telepítjük, 5 cm-től 8 cm ajtóvastagságig bezárólag. A zárszerkezet egyirányba reteszeli az ajtót, mindig a támadási, azaz a nyitási oldalon szereljük.

Mielőtt nekiállunk a szerelésnek, emailben fényképet kérünk az ajtóról, nekünk így egyszerűbb a felmérés. Helyszíni felmérésre ebben a rohanó világban már nincs idő. Ám sajnos valóban vannak olyan ajtók, amelyekre a fal kialakítása miatt a zár nem szerelhető, ilyenkor amennyiben megoldható, egy Iseo függőleges zárat szerelünk, mely lefelé a padlóba, illetve felül az ajtótokra szerelt zárkengyelbe záródik. Próbálunk több alternatívát is kínálni, de mindenáron nem szerelünk, ha az ajtó paraméterei ezt nem engedik meg.

Hogyan véd a jól felszerelt másodzár? Miért érdemes felszereltetni?

Egy jó zár tulajdonképpen mindenfajta betörési eljárás ellen véd. Gondolom, mindenki hallotta már a mondást, mely szerint minden zárat ki lehet nyitni, csak idő kell hozzá. Hát épp ez az, ami a betörőnek nincs: ideje. Nem fog nekiállni egy óráig fúrni, faragni, rongálni, mikor vannak pl. egyszerűbb ajtók is, amelyeken könnyűszerrel be lehet jutni.

A Potent zárat azért érdemes felszereltetni, mert a zárbetét eltörése után a második leggyakoribb betörési mód, amikor a bejárati ajtót egy eszközzel, pajszerrel, csavarhúzóval, feszítővassal nyitnak ki. Ilyenkor egy jó zárnak bizony ellen kell állni és vissza kell tartani a betörőt. Ezáltal lehet megvédeni a lakást, a családi békét, nyugalmat.

Másodzár felszerelés ideje, hozzátartozó kulcsok száma

A szerelési idő ajtó és fal függvényében 1-1,5 órát vesz igénybe. Nem szeretjük összecsapni a munkát, a legtöbb idő a falfúrással megy el, nem pedig az ajtólap kifúrásával és a szerkezet felrögzítésével. A falfúrásnál figyelembe vesszük, hogy a fal ne omoljon le, ne fúrjunk bele semmilyen vezetékbe. Továbbá, ha a fal túloldalán fürdőszoba van, a csempe se potyogjon le fúrás közben a falról.

A zár dobozában még rögzítőcsavarok tartoznak a zárhoz és a gyár által gondosan lecsomagolt 3 db speciális kulcs. A kulcsok mindig a helyszínen, az ügyfél előtt kerülnek kibontásra. A zár Olaszországban készül, 50, 60, 70, 80 mm-es zárcsőrökkel, melyekkel a megfelelő ajtóvastagsághoz fel tudjuk szerelni a megfelelő zárat. A zárszerkezet felszerelésére egy év garanciát biztosítunk a törvényi előírás szerint. A részeleteket a szerelő kollégával tudja egyeztetni, pl. megfelelő használat, megfelelő minőségű kulcsok másolása, mire kell a használatkor figyelni, hogyan hosszabbítható meg a zár élettartama.

Potent zár felszerelése házilag, egyéni vásárlással

Az elmúlt években több ezer Potent másodzárat szereltünk fel Budapest különböző kerületeiben és Pest megyében egyaránt. Honfitársaink javarésze szereléssel együtt rendeli meg a Potent zárat, de az elmúlt években egyre több lelkes barkácsolóval találkoztunk, akik házi szereléssel oldották meg. Ez nem probléma, nálunk van külön alternatíva a vásárlásra is. Ez egy kedvezőbb ár, mert ebben nincs benne a zárszerelési munkadíj, amely a házi szereléssel megspórolható. Tőlünk tud Potent zárat vásárolni hétköznapokon, másnapi GLS futárszolgálatos kiszállítással. Itt a zár árát kell kifizetni és a házhozszállítási költséget. Ezen a linken mindent el tud olvasni a vásárlási lehetőséggel kapcsolatban, és meg is tudja rendelni, csupán a megfelelő ajtóvastagsághoz illő zárcsőr méretet kell meghatározni.

Milyen ajtókra érdemes és lehet másodzárakat szerelni?
Milyen ajtókra érdemes és lehet másodzárakat szerelni?