Hevederzár-betét csere, új kulcsok

Minden típusú hevederzárat fogaskerék meghajtású zárbetét működtet. Az összes hevederzárat általában 30/55 mm-es zárbetét hajtja, amelynek az 55-mm-es része megy át az ajtón, és amely valamilyen törésvédelemmel van ellátva. A törésvédelmet minden gyártó másképp oldotta meg. Vannak azonban ennél hosszabb méretű hevederzárbetétek is, ezek az extrém vastagságú ajtókhoz szükségesek. Pl. egy 8 cm vastagságú ajtóhoz nem elég a normál, 30/30, azaz 60 mm méretű zárbetét.

A hevederzárbetétek léteznek fogazott, illetve lapon mart kivitelben. Mi az egyszerű, fogazott kivitelt nem ajánljuk és nem is szereljük, mert az semmilyen védelemmel nem rendelkezik, persze ez alól kivételek a magasabb kategóriájú fogazott zárbetétek.

A fogazott zárbetéteket akár egy egyszerű zárfésülési módszerrel ki lehet nyitni. Ilyen pl. a Yis, Elzett, Tesa fogazott, Roto, Icsa zárbetétek. Ezek semmilyen manipulációs védelemmel nem rendelkeznek. Se fúrás-, se törés-, se finomnyitás ellen nincsenek védve, a másolás védelemről már nem is beszélve! Vannak kivételek, amelyek komolyabb biztonságot képeznek, ilyen pl. a Gege, Gera, Evva. Ezekben sincs törésvédelem, viszont némelyikük már másolásvédelemmel bír, fúrás ellen védve van, és a manipulációs technika terén is megállja a helyét.

Legalább egy lapon mart kivitelű zárbetétet szereltessünk a hevederzárba, és ezt még tovább fokozhatjuk a védőkártyás, vagy bármilyen más magasabb védelmi szintű típusokkal. Ilyen pl. az RB LOCXIS törésvédett cilinder, amely csap a csapban csaprendszerű, másolásvédő kártyával van ellátva, és a kulcsmásolása csakis a kártya felmutatásával történik, az adott helyen. Ebben az esetben a zárbetét csere ára, szereléssel együtt Budapesten 46.000 forint.

A lapon mart, interaktív csapos és törésvédett, felső-középkategóriás zárbetéteket Budapest területén, munkadíjjal együtt 34.000 forintért cseréljük ki. Ilyenkor az izraeli RB Keylocx zárbetétet szereljük be, amely a szokványos középkategóriás betétnél jóval magasabb minőséget képvisel.

„Osztrák” hevederzárbetét-csere kiszállással

Talán a legtöbbet eladott hevederzárról beszélünk, amely MABISZ minősítéssel rendelkezik. Nem neveznénk nevén, mert védelem alatt áll a szó, és nem akarunk ebből kellemetlenséget.

Magáról a hevederzárról csak jót lehet mondani. Van olyan darabja, amely már 15 éve kiválóan működik. Egy jól kitalált konstrukcióról van szó. Bár a gyártó azt mondja, hogy a hevederzár-betét kulcsai másolásvédelemmel vannak ellátva, ennek az „osztrák” zárbetétnek, de mi utánanéztünk, ez a zárbetét soha nem volt se osztrák, se másolásvédett. Ezzel kicsit át lettek verve az emberek, mint ahogy a zárszervizes kollégák is.

A gyártó a weboldalán azt hirdeti, hogy ez a zárbetét osztrák zárprofilú és kódkártyával rendelkezik. A hevederzár továbbá csak ezzel a zárbetéttel nyújt megfelelő biztonságot. Ez abból a szempontból igaz, hogy ezzel a zárbetéttel lett a MABISZ által minősítve. Itt azért egy kicsit belekötnénk a dologba, mert egy Gege ANS zárbetétről van csupán szó, ami fúrásvédelemmel van ellátva, a kulcsai fogazott kivitelűek. Ez a kulcs szabadon másolható, csak a gyártó nem követi a technikai fejlesztéseket, hanem azt állítja, hogy másolásvédett, holott ez az ügyfél és a szerelők félrevezetése.

Ebbe a hevederzárba bármilyen zárbetét beszerelhető, amelyik MABISZ tanúsítvánnyal rendelkezik. Cégünk, amit ajánl ennek az elavult konstrukciójú zárbetétnek a helyére, az egy izraeli, prémium kategóriás, legmagasabb MABISZ besorolású, törés- és fúrásvédett, valódi kártyavédelemmel ellátott zárbetét.

Aki esetleg mást gondol ennek a hevederzárbetétnek a lefedettségéről, kulcsmásolásáról, az nyugodtan nézzen utána! Ám olyan szakembert kérdezzen meg efelől, aki a mai napig követi a kulcsmásolás fejlődését, és nem ragadt le a 20 évvel ezelőtti Elzett kulcsmásolásnál.

A gyártó valótlant állít azzal, hogy a kulcsokat csak nála lehet lemásolni, egy igazi kulcsmásoló a profilról ránézésre megállapítja, hogy ez szabadon másolható, amivel semmilyen törvényt, jogszabályt nem sért meg.

Akár függőleges, akár vízszintes változatáról beszélünk az „osztrák” hevederzárnak, akár a hosszabb vagy rövidebb zárcsőrű modelljéről, mind a kettőben a helyszínen végzünk másolásvédett zárbetét cserét. Így a hevederzár valóban megállja majd a helyét az ígért biztonsági fokozatának megfelelően.

Amennyiben Önnek egy „osztrák típusú” hevederzárja van, készségesen rendelkezésére állunk az azonnali hevederzárbetét-cserével, legyen szó akár kulcselvesztésről, akár a biztonsági fokozat növeléséről.  Ehhez 3 vagy 5 db gyári kulcsot és a másolásvédő kódkártyát biztosítjuk. Ha a 3 db gyári kulcs nem lenne elegendő, akkor a kódkártya felmutatásával az általunk ajánlott zárszaküzletben tud hozzá extra kulcsokat.

Miskolci hevederzárbetét-csere új lakásba költözéskor

Függőleges, vízszintes, rövidebb, hosszabb kivitelben, fehér és barna színváltozatban vannak forgalomban ezek a Miskolci hevederzárak. A zárbetét mérete 30/55 mm. Kétfajta méretű fogaskerékkel szerelték anno és szerelik most is. Itt szintén minimum egy középkategóriás lapon mart kivitelt ajánljuk. A Miskolci hevederzár zárbetétjét, sok céggel ellentétben, mi nem a gyári ICSA fogazott zárbetétre cseréljük, hanem egy lapon mart, jó minőségű zárbetétre, mint pl. az RB Keylocx. Ezeknek a költsége, munkadíjjal együtt, Budapesten 34.000 forint.

Prezidium hevederzárbetét-csere kiszállással, garanciával

Itt szintén megemlítenénk a fajtáit. Függőleges-, vízszintes- és kereszt alakú. A gyártót ismerve, mindenféle méretet és színt tud az ügyfél számára prezentálni. Megbízható, halkan működő, precíz szerkezet. A hevederzár végein 3 darab, kb. 10 mm-es acéltüske jön ki a beállított távolságra. Bármilyen méretű és minőségű zárbetéttel szerelhették fel az ajtóra annak idején. Főként fogazott kivitelű zárbetétekkel, mert akkor még nem volt divat a zárnyitogatási eljárás.

Ahhoz, hogy zárbetétet tudjunk benne cserélni, tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen méretű zárbetétre van szükségünk, illetve tudni kell, hogy hogyan kell kifűzni a fogaslécet a fogaskerékről, illetve ugyanezt a műveletet megismételni a visszaállításhoz. Nem ajánljuk házilag, inkább hívjon szakembert!

A Prezidium hevederzárban akár felsőközép-, akár prémium kategóriás zárbetétet tudunk cserélni. Itt szintén a 34.000 és a 46.000 Ft összegű árképzés van érvényben. Pest megyei ügyfeleink keressék ügyfélszolgálatunkat az árakkal kapcsolatban!

A hevederzárbetét csere lényege – miért kell kicserélni?

Nagyon sokfajta zárgyártó cég értékesíti a termékeit. Persze mindenki meg akar élni valahogy, viszont az ügyfél nem mindegy, hogy milyen zárbetétet kap a hevederzár-betét cserekor. Sajnos sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy olcsó, kínai zárbetét, GMB, Anbo, Sib, szinte semmilyen biztonságot nem nyújt az ajtóban! Se fúrás-, se törés-, se finomnyitás ellen nincsenek védve, így maga a zárbetét válik nagyon könnyen támadhatóvá, miáltal a hevederzár nem ér semmit.

Ha ilyen típusú zárbetét cserén gondolkodik, vagy ha valaki ezt ajánlja Önnek, akkor inkább hagyja meg azt, ami most van az ajtóban, pl. Icsa, mert az is tud ennyit, mint ezek a vacakok.

Cégünk ilyen betéteket nem szerel hevederzárakba, nem forgalmaz, nem értékesít, mert nem tudunk rá garanciát vállalni!

Hevederzárbetét-cserével kapcsolatban hívja ügyfélszolgálatunkat!

Hevederzár javítás, csere, illetve hevederzár szerelés ügyében is hívhat minket!

06-70-770-2942