Másodzár szerelés bejárati ajtóra

A biztonsági másodzárak felszerelésének lényege

A régi másodzárak lényegében már teljesen elavultak. A belülről tekerőgombos, kívülről kulcsos Elzett és Lob másodzárak nem nyújtanak elegendő védelmet, sem mechanikai szempontból, sem a befeszítés ellen. És a minőségük sem a régi.

Mind az Elzett, mind a Lob zár egyszerű, fogazott kivitelű, így semmilyen finomnyitási módszernek nem állnak ellen. Fúrásvédelem sincs bennük, ráadásul a belső nyelvük is a tokon lévő ellendarabba csúszik bele, amit két darab facsavar tart. Gondolom, nem kell mondani, hogy mennyi időbe telik ezt kinyitni.

Mindezzel ellentétben, az olasz gyártmányú Potent rászegző másodzár egy robosztus termetű szerkezet, ami erős csavarokkal fogatható fel az ajtólapra. Acélnyelve hosszú, erős és tömör, ami akár a falba, akár a tokba/kengyelbe csatlakozhat.

Ez a másodzár képes megfelelő védelmet biztosítani az ajtónak kétféle szempontból is. Egyrészt véd a befeszítés ellen, úgy funkcionál, mint egy hevederzár. Befeszítéskor nem fog kiszakadni az ellendarab az ajtótokból, illetve a zárnyelv sem fog kicsúszni a kengyeléből. Másrészt pedig különféle mechanikai védelemmel van a szerkezet ellátva, így sem töréssel, sem fúrással, sem pedig finomnyitással nem nyitható. Ha gyenge a zár az ajtóban, mint például a panellakásoknál, műanyag ajtóknál, akkor ezzel a szerkezettel megerősíthető az ajtó, és nem kell aggódni az esetlegesen gyenge főzár szerkezete vagy zárbetétje miatt sem.

Mennyire erős és mire jó az olasz Potent másodzár?

Minden ajtón kb. középtájban helyezkedik el az ún. kilincses zárrész, ami lehet egy- vagy többzárású verzió, illetve rudas, hasábnyelves vagy bármilyen más egyéb kivitelű zárszerkezet. Ezek a zárak, mivel az ajtó középső részére vannak szerelve, igazából a középső részt védik a befeszítés ellen. Az alsó és felső rész ilyenkor kimarad a védelemből. Ezért javasoljuk minden esetben, hogy a központi zár fölé, azaz a felső részbe szereljünk fel egy másodzárat, amellyel az ajtónak a felső részét is védeni tudjuk. Így tulajdonképpen már el is jutottunk arra a szintre, hogy az ajtót majdnem teljes egészében védjük a befeszítéstől.

Csak javasolni tudjuk a másodzárak felszerelését, több ok miatt is. Az első ok: több zár többet tart. A második ok: egyre több biztosító követeli meg a gyenge ajtón a másodzárat. Harmadik ok: kulcselvesztés esetén nem feltétlenül kell mind a két zárat lecserélni, elég pl. az alsó cilinderest.

Nemcsak az embert tölti el jóérzettel, ha egy másodzár van felszerelve az ajtajára, hanem a betörőt is elriassza. Biztos, hogy talál másik bejárati ajtót a lépcsőházban, amire nincsen felső másodzár szerelve, így sokkal könnyebb dolga lesz.

Szereltessen velünk másodzárat az év bármelyik munkanapján, tudja biztonságban otthonát! Mi különböző biztonsági megoldásokat tudunk felajánlani ügyfeleink számára. Csak az általunk forgalmazott másodzárakat szereljük, mivel sajnos a zárszaküzletekben nem a vásárló biztonsága az első, hanem az, hogy eladjanak egy terméket. Sajnos még akkor is, ha azt nem lehet felszerelni, vagy biztonságilag nem ér semmit. Éppen ezért mi csakis a saját magunk által forgalmazott zárakat szereljük fel az ügyfeleknek, amire egyrészt garanciát tudunk vállalni, másrészt, amelyekről szakmailag is biztosan tudjuk, hogy mindenfajta betörési, rongálási eljárásnak 100 százalékosan ellenáll.

A másodzár szerelés áraival és részleteivel kapcsolatban hívja ügyfélszolgálatunkat, ahol készségesen állunk ügyfeleink rendelkezésére bármilyen kérdés esetén!

potent másodzárak, másodzárak,másodzár szerelés, poten másodzár

Biztonsági rászegző szúrókulcsos zárak

A szúrókulcsos zárak lényege, hogy a körcilinderben lévő acéllemez lamellák a kulcs felől vastag fúrásvédelemmel vannak biztosítva, valamint nagyon nagy variációszáma van a lamellák osztásainak, ezért kizárt a finomnyitási eljárással történő nyitás lehetősége. Ha a pumpás cilinder széle teljesen egy síkon van az ajtó lapjával és a megfelelő átmérőjű furat van neki fúrva, akkor csakis a körcilinder roncsolásával tudjuk kinyitni az ajtót. Ez konkrétan fúrást jelent. A fúrás zajjal jár és időigényes, minimum 20 perces műveletről van szó. Tehát a betörők ennek nem fognak nekilátni.

Esztétikailag, igaz nem a legszebb látványt nyújtják felszerelve, viszont, ha az ajtó tömör és a fali befogadó erős, akkor mondhatnánk azt is, hogy lehetetlen az ajtót befeszíteni.

Pumpás zárak mérete, formája, kivitele

Méretüket, alakjukat, formájukat tekintve több variációt tudunk kínálni ügyfeleink számára. Az egyirányú változat azt jelenti, hogy egy vastag nyelv a záron keresztül, hat fordítás hatására, egy ellenoldalra felszerelt dobozba záródik. Ez pl. a kétszárnyú ajtók esetében tökéletes megoldás lehet.

Egyszárnyú ajtó esetén, a zárnyelv a falba vagy egy tokba végződik. Ha az ajtó masszív, tömör és erős szerkezetű, akkor bátran mondhatjuk azt, hogy a betörő inkább távozik.

Színüket tekintve a zárdoboz színe zöldes-barnás, színterezett. Ahová a kulcsot bedugjuk kívülről, az egy szép körcilinder, ami egy rozsdamentes vagy krómozott lappal van díszítve.

A zárszerkezethez 3 db gyári kulcs tartozik, mely kicsi, rövid, kényelmes a fogása. A kulcsok kibontása minden esetben az ügyfél előtt történik. Ha esetleg valakinek több kulcs szükséges, az már saját feladat, mert egyrészt nem nyúlunk a kulcsokhoz, másrészt mi kulcsmásolással nem foglalkozunk!

A zárszerkezetből 50, 60, 70 és 80 mm hosszúságú cilindercsőr tartozik, melyekkel a keskeny és vastag ajtók védelmét egyaránt le tudjuk fedni. Tömör ajtókra kívülről kulcsos, belülről tekerőgombos kivitelt ajánlunk, üveges vagy ablakos ajtók esetén pedig csakis kulcs-kulcsos kivitelt. A Potent zár belülről simán jobbra-balra forgatva a kulcsot működik, kívülről viszont az elfordulás előtt be kell nyomni a kulcsot, mely így ellenőrzi a homlokcsapokat.

A pumpás zárak felszerelését követően 100% biztonság érhető el!

Ne feledje, csak egy telefonhívás választja el a teljes biztonságtól!

06-70-770-2942