Másodzár szerelés bejárati ajtóra

A biztonsági másodzárak felszerelésének lényege

A régi másodzárak lényegében már teljesen elavultak. A belülről tekerőgombos, kívülről kulcsos Elzett és Lob másodzárak nem nyújtanak elegendő védelmet, sem mechanikai szempontból, sem a befeszítés ellen. És a minőségük sem a régi.

Mind az Elzett, mind a Lob zár egyszerű, fogazott kivitelű, így semmilyen finomnyitási módszernek nem állnak ellent. Fúrásvédelem sincs bennük, ráadásul a belső nyelvük is a tokon lévő ellendarabba csúszik bele, amit két darab facsavar tart. Gondolom, nem kell mondani, hogy mennyi időbe telik ezt kinyitni.

Mindezzel ellentétben, az olasz gyártmányú Potent rászegző másodzár egy robosztus termetű szerkezet, ami erős csavarokkal fogatható fel az ajtólapra. Acélnyelve hosszú, erős és tömör, ami akár a falba, akár a tokba/kengyelbe csatlakozhat.

Ez a másodzár képes megfelelő védelmet biztosítani az ajtónak kétféle szempontból is. Egyrészt véd a befeszítés ellen, úgy funkcionál, mint egy hevederzár. Befeszítéskor nem fog kiszakadni az ellendarab az ajtótokból, illetve a zárnyelv sem fog kicsúszni a kengyeléből. Másrészt pedig különféle mechanikai védelemmel van a szerkezet ellátva, így sem töréssel, sem fúrással, sem pedig finomnyitással nem nyitható. Ha gyenge a zár az ajtóban, mint például a panellakásoknál, műanyag ajtóknál, akkor ezzel a szerkezettel megerősíthető az ajtó, és nem kell aggódni az esetlegesen gyenge főzár szerkezete vagy zárbetétje miatt sem.

Mennyire erős és mire jó az olasz Potent másodzár?

Minden ajtón kb. középtájban helyezkedik el az ún. kilincses zárrész, ami lehet egy- vagy többzárásos verzió, illetve rudas, hasábnyelves vagy bármilyen más egyéb kivitelű zárszerkezet. Ezek a zárak, mivel az ajtó középső részére vannak szerelve, igazából a középső részt védik a befeszítés ellen. Az alsó és felső rész ilyenkor kimarad a védelemből. Ezért javasoljuk minden esetben, hogy a központi zár fölé, azaz a felső részbe szereljünk fel egy másodzárat, amellyel az ajtónak a felső részét is védeni tudjuk. Így tulajdonképpen már el is jutottunk arra a szintre, hogy az ajtót majdnem teljes egészében védjük a befeszítéstől.

Csak javasolni tudjuk a másodzárak felszerelését, több ok miatt is. Az első ok: több zár többet tart. A második ok: egyre több biztosító követeli meg a gyenge ajtón a másodzárat. Harmadik ok: kulcselvesztés esetén nem feltétlenül kell mind a két zárat lecserélni, elég pl. az alsó cilinderest.

Nemcsak az embert tölti el jó érzettel, ha egy másodzár van felszerelve az ajtajára, hanem a betörőt is elriassza. Biztos, hogy talál másik bejárati ajtót a lépcsőházban, amire nincsen felső másodzár szerelve, így sokkal könnyebb dolga lesz.

Szereltessen velünk másodzárat az év bármelyik munkanapján, tudja biztonságban otthonát! Mi különböző biztonsági megoldásokat tudunk felajánlani ügyfeleink számára. Csak az általunk forgalmazott másodzárakat szereljük, mivel sajnos a zárszaküzletekben nem a vásárló biztonsága az első, hanem az, hogy eladjanak egy terméket. Sajnos még akkor is, ha azt nem lehet felszerelni, vagy biztonságilag nem ér semmit. Éppen ezért mi csakis a saját magunk által forgalmazott zárakat szereljük fel az ügyfeleknek, amire egyrészt garanciát tudunk vállalni, másrészt, amelyekről szakmailag is biztosan tudjuk, hogy mindenfajta betörési, rongálási eljárásnak 100 százalékosan ellenáll.

A másodzár szerelés áraival és részleteivel kapcsolatban hívja ügyfélszolgálatunkat, ahol készségesen állunk ügyfeleink rendelkezésére bármilyen kérdés esetén!

Biztonsági rászegző szúrókulcsos zárak

A szúrókulcsos zárak lényege, hogy a körcilinderben lévő acéllemez lamellák a kulcs felől vastag fúrásvédelemmel vannak biztosítva, valamint nagyon nagy variációszáma van a lamellák osztásainak, ezért kizárt a finomnyitási eljárással történő nyitás lehetősége. Ha a pumpás cilinder széle teljesen egy síkon van az ajtó lapjával és a megfelelő átmérőjű furat van neki fúrva, akkor csakis a körcilinder roncsolásával tudjuk kinyitni az ajtót. Ez konkrétan fúrást jelent. A fúrás zajjal jár és időigényes, minimum 20 perces műveletről van szó. Tehát a betörők ennek nem fognak nekilátni.

Esztétikailag, igaz nem a legszebb látványt nyújtják felszerelve, viszont, ha az ajtó tömör és a fali befogadó erős, akkor mondhatnánk azt is, hogy lehetetlen az ajtót befeszíteni.

Pumpás zárak mérete, formája, kivitele

Méretüket, alakjukat, formájukat tekintve több variációt tudunk kínálni ügyfeleink számára. Az egyirányú változat azt jelenti, hogy egy vastag nyelv a záron keresztül, hat fordítás hatására, egy ellenoldalra felszerelt dobozba záródik. Ez pl. a kétszárnyú ajtók esetében tökéletes megoldás lehet.

Egyszárnyú ajtó esetén, a zárnyelv a falba vagy egy tokba végződik. Ha az ajtó masszív, tömör és erős szerkezetű, akkor bátran mondhatjuk azt, hogy a betörő inkább távozik.

Színüket tekintve a zárdoboz és a hozzátartozó rudak színe zöldes-barnás, színterezett. Ahová a kulcsot bedugjuk kívülről, az egy szép körcilinder, ami egy rozsdamentes vagy krómozott lappal van díszítve.

A pumpás zárak felszerelését követően 100% biztonság érhető el!

Hevederzár szerelés magas MABISZ minősítésű zárbetéttel

Cégünk a Magyarországon lévő hevederzárak közül a legerősebb és legstrapabíróbb szerkezetet, a BARLOCK hevederzárat szereli és telepíti.

Azért esett a választásunk erre a hevederzárra, mert rengeteget teszteltük, és maga az anyaga és a belső kialakítása egyaránt stabil és megbízható. Ráadásul a kopásállósága is kiváló. A BARLOCK hevederzár könnyen szerelhető, vastag acélcsőrének mérete is variálható, így extra vastagságú ajtókra is telepíthető. Végül, de nem utolsósorban, az esztétikai kinézete is sokkal szebb, mint bármilyen más hevederzáré, nem csúfítja el az ajtót, és 100 százalék védelmet tud produkálni.

A szerkezetet működtető fogaskerekes zárbetét abszolút felsőkategóriás termék. Érdemes tudni, hogy Magyarországon jelenleg semmilyen más hevederzár nincs felsőkategóriás zárbetéttel ellátva, így azokon valamilyen mechanikus nyitás lehetőség mindig fennáll!

A zárbetét mindenfajta védelemmel el van látva, így törésvédelemmel is. Ennek kívülről talán még nincs is jelentősége, elvégre a jó minőségű hevederzárak zárbetétjeit egy ún. csőr védi, ám ha üveges az ajtó és belülről esetleg hozzáférnének a zárbetéthez, akkor még fogóval vagy zártörő eszközzel sem tudják a betétet roncsolni a törésvédelemnek köszönhetően.

A zárbetéthez tartozó kódkártya véd az illetéktelen kulcsmásolás ellen, így a kulcsot csak akkor lehet lemásoltatni, ha a kódkártya is jelen van.

A BARLOCK hevederzár színe és kivitele

A hagyományos vízszintes és a félkaros változat kétféle színben érhető el: barna és fehér.

A BARLOCK hevederzár elérhető vízszintes kivitelben, teljes és félkaros változatban.

Vízszintes sztenderd méretek: 800, 850, 900 mm

Félkaros hevederzár méret: 630 mm

Amennyiben a pumpás zár vagy a BARLOCK hevederzár szerelését cégünkre bízza, biztosítjuk, hogy korrekt, versenyképes árral – zárral és egy év teljes körű garanciával állunk az Ön rendelkezésére Budapesten és Pest megyében. A zárakat raktárkészletről biztosítjuk, érdeklődjön telefonon díjszabásainkról és a szabad időpontokról!

Ne feledje, csak egy telefonhívás választja el a teljes biztonságtól!

06-70-770-2942

hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár
hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár
hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár
hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár