Hevederzár csere, azaz régi hevederzár szerkezet cseréje

A hevederzár lecserélésének okai

Leggyakrabban azért kell magát az egész hevederzár szerkezetet lecserélni, mert az már nagyon régi, elavult és vagy nem működik már megfelelően, vagy pedig inkább egy modernebb, nagyobb biztonságot nyújtó szerkezetet szeretne az ügyfél az ajtajára.

Ilyen például a belülről tekerőgombos hevederzár vagy a rímbetétes, kétrudas, kisipari hevederzár, amelyek leginkább régi, budapesti panel- vagy téglalakások ajtajain található. Ezeknek a régi hevederzárnak a helyére szereljük fel a Magyarországon gyártott, szupererős, BARLOCK hevederzárat.

Olyan eset is előfordulhat, amikor betörési kísérlet esik egy hevederzáron, vagy egy hozzá nem értő személy az ajtónyitás során úgy nyitja azt ki, hogy olyan mértékben megroncsolódik a hevederzár szerkezet, hogy nem lehet benne zárbetétet cserélni. Mivel a zárszerkezet apróbb, megrongálódott elemeit kicserélni, megjavítani sokkal bonyolultabb, időigényesebb és költségesebb is lenne, ezért sokkal egyszerűbb és takarékosabb megoldás, ha egy új hevederzárat csavarozunk fel a helyére. Az ilyen javításokkal egyébként semmilyen zárszerviz cég nem is foglalkozik.

A keletkezett károkkal, amit a betörő, vagy más személy, legrosszabb esetben egy hozzá nem értő zárszervizes kolléga okoz, sajnos nem tudunk mit kezdeni. Ilyenek pl. feszítési nyomok, a mellé fúrások, a kalapács által okozott nyomok, stb.

Hevederzár csere - új hevederzár felszerelése

A régi tekerőgombos, vagy a rímbetétes hevederzárnak a cseréjekor az újat úgy szereljük fel, hogy lehetőleg csak a rögzítő furatokat kelljen megváltoztatnunk. Sokszor találkozunk olyannal is, amikor a szobafestő az ajtó festésekor lefestette a hevederzárat is. Ilyenkor, mikor a hevederzárat leszereljük, egy kis festéket mindig leszed magáról az ajtóról is. De erről előre tájékoztatjuk ügyfeleinket, és az új hevederzár valószínűleg ezt a kisebb esztétikai hibát el is takarja majd.

Hevederzár cserére általában a következő esetekben van szükség: ha új lakásba költözünk, és nagyon régi, elavult a hevederzár; kulcselvesztés esetén a régi hevederzárat szintén érdemes lecserélni; zármeghibásodás miatt, vagy a megelőzése végett; illetve a biztosító követelése esetén.

Bármilyen hevederzár cserével kapcsolatos ügyben kereshet minket! Munkatársaink hétköznapokon reggel 8 és este 20 óra között állnak a szolgálatukra! Érdekességképpen tekintse meg a hevederzár lépésről lépésre történő felszerelésének képgalériáját itt.

Belülről tekerőgombbal ellátott hevederzár csere

Az ilyen, láthatóan régi hevederzárak tönkremenetele esetén, illetve, ha kívülről a kulccsal már nehezen működtethető, vagy ha belülről is nehezen lehet a tekerőgombbal működtetni, illetve a tekerőgomb letörött, akkor szintén az egész hevederzár szerkezetet le kell cserélni.

Ilyenkor érdemes elgondolkodni a biztonságon is, mert sok idő eltelt azóta, mikor ezeket a zárakat gyártották, a mai előírásoknak, biztonsági követelményeknek, valamint a betörők fejlett technikájának sem felel már meg. Mindenképpen javasoljuk a komplett hevederzár szerkezet cserét!

Hevederzár cserével és szereléssel kapcsolatban, egyeztessen kollégánkkal, aki részletes információt tud Önnek nyújtani a biztonsági kérdésekről, és az árakról! Rövid határidős hevederzár szereléssel tudunk Önnek biztonságot teremteni, de előre egyeztetett időpontban is bármikor a rendelkezésére állunk! Forduljon hozzánk bizalommal!

Telefonszám: 06-70-770-2942