Hevederzár szerelés műanyag ajtóra a biztonságért

A műanyag ajtó esztétikai és szigetelési tényezőknek megfelel. Ám a mai, kissé veszedelmes világban, mondhatnánk, nem valami biztonságos. A betörők szemszögéből nézve, ez egy olyan bejárati ajtó, amit szinte percek alatt feszítéssel ki lehet nyitni.

Hiába a többpontos, kilincsfelhúzós záródás, illetve a jó minőségű zárbetét az ajtóban, az ajtó műanyag összetételének köszönhetően rugalmas, ezért a feszítés alkalmazásával szinte kipattan a keretből. Budapesten és a peremkerületekben rengeteg ilyen ajtóval találkozunk, hiszen az építőiparban a közkedvelt, olcsó bejárati ajtók közé tartozik.

A leghatékonyabb, és esztétikailag is elfogadható megoldás, ajtó-megerősítés szempontjából, a hevederzár felszereltetése. Beszélhetünk kazettás műanyag ajtóról, sima, vagy félköríves díszítésű, ablakos műanyag ajtóról, felhúzó kilincses- vagy kulcsvezérlésű műanyag ajtóról, szinte mindegyikre lehet hevederzárat telepíteni. Egy a lényeg, az ajtón hosszában üveg ne legyen, mert ahhoz, hogy a hevederzárat fel tudjuk szerelni, középen egy lyukat kell fúrnunk. Üveget átfúrni nem tudunk! Az ajtó felső harmadában már lehet üveg, az minket nem zavar. A hevederzárat nagyjából a kilincs fölé szoktuk felszerelni.

A műanyag ajtókon a hevederzár azt a funkciót végzi, hogy ha kívülről elkezdik feszegetni, rugdosni az ajtót, akkor a hevederzárból kijövő rudazatok a felszerelt konzolra, vagy fali szerelés esetén, a falba támaszkodnak, így megakadályozzák a befeszítést.

Az ajtón, több mint valószínű, hogy a rongálási nyomok látszani fognak, de ha a hevederzár jól fel van szerelve, akkor biztos, hogy nem fog kinyílni az ajtó.

A betörés megelőzésére hevederzár felszerelés

A műanyag ajtókra szerelt hevederzár külső zárrésze abszolút nehézkes hozzáférést biztosít az idegen behatolók számára. Mivel maga a zárbetét magas biztonsági fokozatú, finomnyitás-, törés-, fúrás ellen védve van, továbbá a zárbetétet körülvevő acélház is megvédi azt mindenféle rongálástól, így elég masszív védelemben részesül a manipulációs nyitásokkal szemben.

A többi cég hevederzárjaival szemben, mi azért drágábbak vagyunk, viszont ezért az árért, mi nyújtunk is valamit. Mit is pontosan? A hevederzár friss MABISZ tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a Biztosítók Szövetsége meghozta azt a döntést, hogy ez a hevederzár alkalmas, hogy megvédje a műanyag ajtókat a befeszítéses betörések ellen.

A zárbetét, a Magyarországon forgalomban lévő hevederzárbetétekkel ellentétben, a legmagasabb minősítési kategóriát kapta. Általában a zárbetétek a 3. vagy a 4. osztályba tartoznak, a mi zárbetétünk az 5., az egyik legmagasabb osztályt képviseli. Ez egy izraeli, interaktív csapos zárbetét. A zárbetét legjobb tulajdonságainak egyike, hogy szabadalmi joggal biztosított másolásvédelemmel van ellátva.

Amennyiben több információra lenne szüksége a műanyag bejárati ajtóra történő hevederzár szerelésről, úgy vegye fel a kapcsolatot diszpécserszolgálatunkkal!

Hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között állunk rendelkezésére!

06-70-770-2942

hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár, műanyag ajtó, hevederzár műanyag ajtóra
hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár, műanyag ajtó, hevederzár műanyag ajtóra
hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár, műanyag ajtó, hevederzár műanyag ajtóra