Mitől ferdül el a Cisa zár kulcsa?

Mint az alsó képen is látszik, elég szépen el tud ferdülni a kulcs, és ha jobban megnézzük a fog részét, azok is. Ezért is kell vigyázni rájuk. A kulcsok maguktól nem ferdülnek el, annyira nem puha az anyaguk. A legtöbb kulcselferdülés a zárszerkezet szorulásához, a kilincs-címke elcsúszásához vagy az ajtólap elállítódásához vezethető vissza. A finoman működő Cisa zár ha elkezd akadozni, pl. a rudak nem találják a helyüket a tokba, akkor a kulcsra, mint ebben az esetben erőkarra terhelődik a tömeg. Mivel rézből van a kulcs, mielőtt eltörne, feszültség miatt elhajlik, majd eltörik. A kézben marad a kulcs, a zárszerkezet meg nem nyílik, a kulcs fele meg benne a zárban. Ha nem figyelnek az ilyen jelekre oda, akkor sajnos ezzel lehet szembesülni.

Tovább olvasom >>

Milyen munkákat vállal, végez egy zárszerviz cég?

Szinte minden bejárati ajtózárral kapcsolatos problémát megoldunk, műanyag-, fém-, fa-, lemezajtókkal kapcsolatban, kínai, izraeli, olasz, török és egyéb nem ismert márkára is fel vagyunk készülve, ha zárcseréről van szó. Hevederzárak, másodzárak, pajzsok szerelése, postaládák kicserélése, olasz zárak cseréje és helyszíni kódolása, becsapódott ajtónyitás és más egyéb zárszerelési feladatok teljes körű ellátása a profilunk. Szobaajtó-, szekrény-, bőrönd-, bicikli-, motor és autózárak nem tartoznak ebbe a kategóriába, ezekben nem tudunk segíteni!

Tovább olvasom >>

Műanyag ajtóra miért szükséges a jó hevederzár?

Csak úgy tudjuk megelőzni a műanyag ajtó befeszítését, ha az ajtó szerkezeti egységét erősítjük meg. Ezeket általában vagy hevederzárral, vagy olasz, erős, stabil másodzárral végezzük. A másodzár lehet egyirányú, többirányú, függőleges vagy vízszintes kivitel.  A műanyag ajtó egy elég gyenge konstrukció, nagyon rugalmas a tok, az ajtólap, így feszegetés hatására képes 1-3 cm-t elmozdulni, ami épp elég ahhoz, hogy az ajtó kinyíljon a zárt állapotból.

Tovább olvasom >>

Zár-szakszerviz szolgáltatások budapesti helyszíneken

Nemcsak hevederzár felszerelésével és javításával, illetve kulcselvesztés esetén betét cserével foglalkozunk, bár ez a profilunk, de emellett szinte bármilyen más bejárati ajtó kilincs csere, pajzs csere, trezorzárak felszerelésében is állunk ügyfeleink rendelkezésére. Ennek a szakmának a szépsége a sokszínűség, és hogy mi lehetünk a megrendelőnek a biztonsági megoldás. Bármilyen ajtóban, bárhol, akár egy munkanapon belül tudunk bárkinek szervizellátást biztosítani.

Tovább olvasom >>

Gyors, egyszerű, biztonságos megoldás – ajtóvédelem

Mindenki a legjobb megoldást keresi az ajtónak, lakásnak, családnak, önmagának. Sajnos 2022-re az árak egyre jobban emelkednek, egyre nagyobb a pénztelenség, így fokozódik a betörések száma. Előreláthatólag mérlegelni kell, hogy teszünk-e lépéseket a betörések megakadályozására. Sokszor bedőlünk az olcsó, marketinges trükköknek, rábeszélnek minket a rossz kínai ajtók megvásárlására, mert x ponton záródik, speciális a kivitelezése, majd fél év elteltével rájövünk arra (tapasztaltból vagy utánaolvasásból), hogy csederből vederbe estünk, mert letörött a kilincs, vagy nem értjük, hogy a biztonságosnak hirdetett ajtón, hogyan sikerült mégis bejönni a betörőnek.

Tovább olvasom >>

Mi is a hevederzár lényege valójában?

A hevederzár az ajtó belső oldalán van felszerelve. Igen régi találmány, a 90-es évek elejétől szerelik a különböző típusokat a szerelők. Betörésvisszatartó hatásuk van. A lényeg azonban, hogy olyan zárbetéttel legyen működtetve, ami fúrás- és finomnyitás ellen védve van. Főként a vízszintes kivitel a jellemző. A hevederzár rudazata akkor fejti ki a legjobb hatást (védekezést), ha magába a falba tud belezáródni. Színben a fehér és barna szín a jellemző. Záródási nyelvezete lehet hasáb- vagy köralakú, attól függően, melyik gyártó gyártja a szerkezetet.

Tovább olvasom >>

Hevederzárak kiváltása a bejárati ajtón

A hevederzárakról általában annyit kell tudni, hogy tulajdonképpen ez egy keresztpánt az ajtón, amely elhelyezkedhet vízszintesen vagy függőlegesen és az ajtót bent tartja a helyén, ha esetleg valaki befeszítéses betörési módszerrel próbálkozna a lakásba történő bejutáshoz.

Tovább olvasom >>

Hevederzár – miért nem indokolt a kétirányú záródás?

Tapasztalatból mondjuk, hogy a magyar emberek fejébe a hevederzár szó olyan mértékben beleivódott, hogy onnan nagyon nehéz kimozdítani. Holott a világ változott a hevederzárak feltalálása óta, a bejárati ajtók is mások, a zárak rohamos fejlődésen mentek át, a biztonságtechnika is nagymértékben változott, tehát minden modernizálódott. Csak a gondolkodás nem, mert ha a 80-as években valami jó volt, az jó ma is, ez a gondolkodás. Csak éppen nem igaz.

Tovább olvasom >>

Mi az a hevederzár és milyen típusok léteznek?

A hevederzár fő-, és egyben első feladata, az ajtó befeszítés elleni védelme, a betörő távol tartása. A hevederzárak fa-, műanyag-, fém- és lemezajtókra egyaránt felszerelhetők. Több szempont befolyásolja a védelem megfelelőségét. Az első a zárbetét minősége, a hevederzár felszerelése az ajtólapra, illetve a kapaszkodó és befutó fülek kialakítása, ami ellenáll ha bezárt állapotban elkezdik feszegetni.

Tovább olvasom >>