Hogyan tudjuk a komolyabb befeszítéseket megelőzni a betörési kísérletkor?

A betörő soha nem nézi, hogy mivel áll szemben, bármilyen ajtónak nekiáll, pláne, ha eldugott helyen van és zavartalanul tud dolgozni. A leghatékonyabb módszer egy olyan erős másodhevederzár felszerelése, aminek, ha nekilát (csavarhúzó vagy feszítővas), akkor beletörik a bicskája, elmegy a kedve, odébbáll, átmegy egy másik ajtóhoz. A betörők kitartó személyek, a zsákmányszerzés a cél, így saját magunknak kell a megfelelő védelemről gondoskodni. Az internet tele van különféle szolgáltatásokkal, kínálatokkal, kérhet referenciamunkákat, fotókat, árban Önnek megfelelő kivitelezést, Cégünk a biztonságtechnikai piacon elég régóta jelen van, dolgozunk magánszemélyeknek, cégeknek. Rengeteg ajtót megvédtünk már a Potent rászegző hevederzárral a betörés ellen.

Tovább olvasom >>

Biztonságos, megfizethető, gyorsan szerelhető zár

Zárcsere vagy új ajtó beszerelése előtt nagy a dilemma, hogy mi legyen, új ajtó, új zárbetét (mely már úgyis kopott), hevederzár vagy egy megbízható rászegző másodzár. Naponta kérnek tőlünk szaktanácsot, mit javaslunk, ami megfizethető, biztonságos és nem kell rá sokat várni mint egy új ajtó beszerelésére. Ráadásul az ajtók, amik érnek is valamit, 250 ezer forintnál kezdődnek sztenderd méretben, ami ez alatt van (műanyag, kínai, HiSec, Secdoors, TerraSec) azok annyit sem érnek, mint ami most van. Így érdemes mérlegelni, hogy mit nyernek vagy veszítenek a döntésükkel!

Tovább olvasom >>

Milyen ajtókra érdemes és lehet másodzárakat szerelni?

Az árát tekintve, nálunk 56.000 Ft-tól elérhető a Potent biztonsági másodzár komplett szerelése Budapest területén. Egy- és kétszárnyú ajtókra szereljük, telepítjük, 5 cm-től 8 cm ajtóvastagságig bezárólag. A zárszerkezet egyirányba reteszeli az ajtót, mindig a támadási, azaz a nyitási oldalon szereljük.

Tovább olvasom >>

Műanyag ajtóra Potent másodzár

A műanyag ajtó leggyengébb pontja maga az anyag, hogy műanyag. Sokan keresnek meg minket azzal, hogy szeretnék megerősíteni a műanyag bejárati ajtót, ez a legtöbb esetben jogos kérés. Amit tudni kell a műanyag ajtóról, hogy bár már ez is több ponton záródik, ám a záródási pontok magasabb száma nem egyenlő a nagyobb biztonsággal. Miért mondjuk ezt?

Tovább olvasom >>

Felejtsük el a hevederzárat, van már jobb, fejlettebb változat!

A hevederzár régebben, amikor még nem volt más megoldás, nagy divat volt. Tudni kell azt is, hogy akkoriban elég volt a sima fogazott kulcsos zárbetétes kivitel, mert messze nem volt olyan magas a betörések száma, mint 2020-2021-ben. Ami hevederzárakat ma árulnak a piacon 20-25 ezer Ft-ért (pláne, a fogazott kulcsos kivitelt), azt inkább viccnek neveznénk, hiszen jócskán eljárt felette az idő! Egy fogaskerekes, 31/55 mm méretű hevederzárbetét RB, Mul-T-Lock, Abus vagy Iseo márkákból 30-35 ezer Ft-tól kezdődik és a szerkezet még benne sincs az árban!

Tovább olvasom >>

Vízszintes-, félkaros-, függőleges hevederzárban betét csere

A fenti címben felsorolt típusokban és kivitelekben vállalunk zárbetét cserét, munkanapokon munkaidőben, kiszállási díj nélkül, garanciával. Kizárólag jó minőségű, Izraelben gyártott zárbetéteket szerelünk be ezekbe a hevederzárakba. Több méretű és osztású hevederzárbetétet tartunk a szervizautóban, mivel bármilyen típus és különböző hossz kerülhet az utunkba, ha kivesszük a régi hevederzárbetétet. Olcsó zárbetétekkel nem foglalkozunk, garanciát azokra nem lehet vállalni, illetve a biztonsági fokozatuk is megkérdőjelezhető.

Tovább olvasom >>

Másodzár helyére új, biztonságosabb rászegző zár

Az elmúlt években több ezer Potent zárat szereltünk, szereltek fel a zárszervizes kollégák. Mindeközben tulajdonos, bérlőváltás történt, ami általában azzal jár, hogy a lakás mellet a kulcsok is gazdát cserélnek. A lakáskulcs szent és sérthetetlen, ezért helyezzük előtérbe ennek a ki- és lecserélését, akár szakember segítségével vagy házi megoldással. Egy kis kézügyességgel a régi, tökéletesen működő Potent másodzár természetesen kicserélhető, de figyelembe kell venni a réginek a kivitelét (tekerőgombos/kulcsos), illetve a zárcsőr hosszát. Ez ajtóvastagság függvényében 5, 6, 7, 8 cm-es is lehet. Ha nem boldogulnak ezzel a feladattal, akkor itt elérhető központi számunk, ahol szerelőt tudunk önnek biztosítani.

Tovább olvasom >>

A hevederzár és a biztonsági másodzár közötti különbségek

A zárszerelői szemmel nézve elmondhatjuk, hogy a hevederzár így 2021-re már eléggé ósdi találmánynak tűnik. Persze még mindig sokan vannak – leginkább a régmúltban leragadt emberek -, akik ragaszkodnak eme elavult szerkezethez. Amit tudni kell a hevederzárról, hogy amikor kitalálták, kb. 40 évvel ezelőtt, akkor a célnak tökéletesen megfelelt. Egy ronda szerkezet az ajtó belső felére keresztben fel van szerelve és mindkét irányba kitol magából valamilyen zárószerkezetet, amely vagy a falba záródik, vagy valamilyen kengyelbe. Ez a kétirányba záródó hevederzár védi az ajtót a befeszítés ellen.

Tovább olvasom >>