HiSec ajtóra hevederzár szerelés

Betörési módszerek HiSec és Secdoors kínai ajtókon

Tapasztalatunk szerint a betörések többsége főként olyan helyen történik, ahol az ajtó gyengén védett. Először is ejtsünk egy pár szót a kínai ajtóról, illetve, hogy miért célozzák meg a betörők a kínai, HiSec biztonsági ajtót, miért tartják „könnyű prédának”.

Hiába záródik több ponton a kínai, biztonsági bejárati ajtó, a fémváza sajnos egy vékony lemezszerkezet, ezért nem áll ellen a feszítésnek, pajszerolásnak.

Jellemző továbbá, hogy a betörők nem válogatnak a módszerekben, egy dolgot tartanak szem előtt, mégpedig, hogy mielőbb bejussanak a lakásba. A kínai ajtók esetében a gyenge pont, az előbb említett lemezszerkezet. Egyszerűen egy feszítő szerszámmal, pajszerrel befordítják az ajtót, tönkretéve az ajtótok borítását, ami sajnos a feszítés hatására annyira meggyűrődik, hogy utána abból normálisan záródó ajtót már nem lehet csinálni.

A másik „kedvelt” módszer a kínai ajtók esetében az, amikor lefeszítik a pajzsot, így hozzáférnek a zárbetéthez. A zárbetétet könnyen eltörik, és egy csavarhúzó segítségével visszanyitják a zárat. Már bent is vannak a lakásban, és semmilyen szerszámra nem volt szükségük, csupán egy csavarhúzóra, ami egy zsebben elfér!

A harmadik, igen gyakori betörési módszer a kínai ajtóknál, a manipulációs eljárással történő zárnyitás. Mi is ez? Manipulációs eljárással, azaz finomnyitással egy perc alatt nyitható az ajtó. Ilyenkor semmit nem feszítenek le, törnek el, hanem egy ún. zárfésűt beledugnak a zárbetétbe és egy perc alatt „kikocogtatják” azt. Az ajtó kinyílik, a betörő nyom nélkül eltűnik a spórolt pénzzel és az ékszerekkel. Ennyire egyszerű.

És miért történhet ez a típusú zárnyitás a kínai ajtóknál? A kínai ajtókban gyárilag beszerelt szerkezetek zárbetétjei a silány, gagyi, vacak és minősíthetetlen kategóriába tartozó, filléres kínai termékek. Semmilyen védelemmel nem rendelkeznek.

A kétzáras kínai ajtó esetében eggyel több pajzs védi az ajtózárat, ami fél perccel késlelteti a behatolást.

Potent hevederzár felszerelése HiSec ajtóra

Hogy ne adjon esélyt a betörőnek, szereltessen egy jól működő, biztonságos, masszív és minőségi zárbetéttel ellátott hevederzárat a HiSec ajtajára! A Potent hevederzár a kínai ajtó belső részén vízszintesen helyezkedik el, és úgy működik, hogy a falba, vagy a tokra szerelt erős acélkengyelbe csúszik bele vastag, tömör acélrúdja, ami által meg tudja akadályozni a bejárati ajtó ki- vagy befeszítését.

Nagyon fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy NEM MINDEN HISEC AJTÓRA lehet Potent hevederzárat felszerelni! Ennek elsősorban szakmai kizáró tényezői vannak, pl. nem megfelelő rögzítési lehetőség, nem elég a hely a hevederzár szerkezetének, nem tudjuk megfelelően rögzíteni a fogadókat, stb.

Cégünk, a hevederzár szerelési munka megrendelésének a felvétele előtt, MINDEN ESETBEN KÉR EGY FOTÓT AZ AJTÓ BELSŐ LAPJÁRÓL, hogy meg tudjuk állapítani, el lehet-e végezni precízen a hevederzár szerelést. Fotó hiányában a munkát nem áll módunkban elvállalni!

 A HiSec és egyéb kínai ajtókra felszerelhető hevederzárról

A Potent pumpás másodzár (másodhevederzár) azokra a kínai ajtókra szerelhető fel, amelynek az ajtólapja és a fal között kevés a hely, hogy megfelelően rögzíteni tudjuk a hagyományos hevederzár konzoljait, fogadóit (ez utóbbit egyébként ritkán szerelünk, mert nagyon elavult a szerkezet). A pumpás rászegző zárból egy egybefüggő, 4 cm vastagságú acélnyelv tolódik ki és megy bele a saját konzoljába, fogadójába, ami által az ajtó legsérülékenyebb pontját védi, amely a támadásnak van kitéve, azaz a nyitási pontot. A zárszerkezet annyira masszív és robosztus, hogy befeszítés ellen 100%-ban tudja az ajtó védelmét biztosítani.

potent másodzárak, másodzárak,másodzár szerelés, poten másodzár

Betörésbiztos hevederzár felszerelése a HiSec ajtóra

Egy hevederzár kiválasztásánál több dolgot kell szem előtt tartani. A kínai ajtó szélességét, vastagságát és az ajtótokba vagy falba rögzítendő konzolok, fülek megfelelő rögzítésének a lehetőségét. Sajnos nagyon sok zárszerviz cég itt rontja el a hevederzár szerelést, amikor olyan ajtóra kerül fel a szerkezet, amelyre nem való. Ugyanis, ha a konzolok nem megfelelően vannak rögzítve, akkor a zárszerkezet nem védi megfelelően az ajtót, annak meg semmi értelme. Ha a fül lötyög, laza, vagy nem a megfelelő helyhez van rögzítve, akkor az ajtó engedni fog a feszítésnek, mert a konzol kiszakad a helyéről.

Az általunk szerelt Potent hevederzár barna színben rendelhető. A hevederzár szerelés telefonon történő egyeztetés után történik.

Cégünk a Potent hevederzárat, Budapest területén, 58.000 forint költségtől szereli fel az Ön HiSec, Secdoors vagy egyéb kínai bejárati ajtajára. Ez az ár tartalmazza a Potent zárat a benne lévő zárcsőrrel és 3 darab kulcsával együtt, valamint az összes hozzá tartozó, gyári rögzítési elemeket, és a munkadíjunkat.

Az olasz mérnökök mindig is élenjártak a biztonságtechnika területén, csak Magyarország ismét fáziskésésben van, hiszen még mindig a 30 évvel ezelőtti, 20-25 ezer forintos hevederzárakat szereltetik az emberek, melyek kb. annyit érnek, mint egy székkel kitámasztanák az ajtót. Mielőtt rendelnek egy ócska hevederzárat, menjenek be egy zárboltba és kérdezzék meg, mennyibe kerül egy Mabisz 6-os minősítésű, másolásvédett zárbetét nagy méretben, és rádöbbennek arra, hogy csak a betét ára kb. 30-40 ezer forint. És akkor ebben még nincs benne a szerkezet, a tartozékok és a szerelési munkadíj. Ha ezeket összerakják, a számla 60-70 ezer forint, ezért is javasoljuk inkább az olaszok által tökéletes biztonságra fejlesztett, tökéletesen felszerelhető Potent másodzárat.

A Potent hevederzár szerelés megrendelésének menete

Cégünk mindig előzetes telefonbeszélgetés alapján méri fel az igényeket. Minden esetben kérünk ügyfeleinktől egy fotót az ajtóról belülről, hogy fel tudjuk mérni a Potent másodhevederzár szerelésnek a szakmai feltételeit. Amint láttuk a fotót, visszahívjuk ügyfeleinket telefonon, egyeztessük a zárszerelés részleteit, feltételeit, és megbeszéljük az időpontot a pumpás másodzár felszerelésére.

Rengeteg megrendelésünk van, mivel az ajtók 80 százalékán még nincsen semmilyen másodzár, ezért kérünk mindenkit, hogy időben gondolkozzon! Ennek függvényében tudunk időpontot adni a biztonságra vágyó ügyfeleknek.

Diszpécser szolgálatunk készséggel áll az Önök rendelkezésére minden munkanapon, hétfőtől péntekig, 8 és 20 óra között!

06-70-770-2942