Biztonságos, megfizethető, gyorsan szerelhető zár

Zárcsere vagy új ajtó beszerelése előtt nagy a dilemma, hogy mi legyen, új ajtó, új zárbetét (mely már úgyis kopott), hevederzár vagy egy megbízható rászegző másodzár. Naponta kérnek tőlünk szaktanácsot, mit javaslunk, ami megfizethető, biztonságos és nem kell rá sokat várni mint egy új ajtó beszerelésére. Ráadásul az ajtók, amik érnek is valamit, 250 ezer forintnál kezdődnek sztenderd méretben, ami ez alatt van (műanyag, kínai, HiSec, Secdoors, TerraSec) azok annyit sem érnek, mint ami most van. Így érdemes mérlegelni, hogy mit nyernek vagy veszítenek a döntésükkel!

Ha az ajtó nem ütött-kopott és nincsenek esztétikai problémái, felesleges kicserélni, ha jó erős a zárszerkezet és van rajta egy masszív pajzs. A védelem fokozása ez esetben pl. a prémium RB LOCXIS izraeli betéttel érhető el, ami a legmagasabb, Mabisz 6 ajánlással rendelkezik. Ha az ajtó nem többpontos záródású, akkor egy- vagy két rászegző zár utólagos telepítése a legcélravezetőbb. Ezzel abszolút kizárjuk, hogy az ajtón betörjenek, ez 100 százalék! A Potent zárszerkezet nyelve úgy támaszkodik a falba, mintha egy kétszárnyú szekrényt vagy zongorát támasztanánk neki belülről. Árban megfizethető, a folyamatos készlet biztosított és egy új ajtó töredékébe kerül csak!

Hogyan véd egy erős zár a betöréskor?

Jó zárat olcsón nem lehet venni, az olcsó zárak pedig nem védenek semmitől. A jó zárat egyszer kell megvenni és felszereltetni, onnantól biztonságban érezhetjük magunkat. Jó zár lehet pl. egy izraeli zárbetét, ami véd a manipulációs zárnyitások vagy zártörés ellen. Ha másod- vagy plusz zárban gondolkodunk, akkor a Potent zárszerkezet a nyerő, ami az ajtólapot rögzíti a tokhoz a befeszítés ellen azzal, hogy a zárszerkezet nyelve beletámaszkodik, belekapaszkodik vagy a kifúrt falba vagy a zártokra felszerelt konzolra vagy zárfogadóba. Nem is hinné az ember, hogy ezek a pontok milyen erőt képesek elnyelni a feszegetés során, igaz az ajtólap kívülről megrongálódik. A pajszer, csavarhúzó nyomot hagy az ajtón, de az nem nyílik ki, és a betörő megy inkább a szomszédba.

A család és a lakás védelme a legfontosabb, az ajtóborítást ki lehet igazítani, és messze nem kerül annyiba, mintha kirabolták volna a lakást. Szereltessen a Zár Zorro Kft-vel betörésbiztos Potent zárszerkezetet, fa-, fém- és lemezajtóra egyaránt! A zár közvetlen forgalmazója vagyunk, a zárak folyamatos raktárkészleten vannak. Próbáljuk a legjobb árat biztosítani az ügyfeleknek, ha felszereléssel együtt kérik. Ha csak megvásárolni akarja, az is megoldható. Részletek itt.

Hova kell felszerelni a másodzárat a valódi védelemért?

A biztosítótársaságok követelménye, hogy bizonyos ajtóknál hány zár szükséges az ajtón. Ez az ajtó típusától, besorolásától, anyagától, kialakításától függ, továbbá, hogy milyen zárral, zárakkal van ellátva. Egy tollas kulcsos acélajtónál nem előírás a 3 különálló zárszerkezet, mert ezek alapból 3 irányba záródnak, továbbá az acél is ellenáll az előírt követelményeknek. De már egy műanyag ajtónál, panelajtó esetében, a lakásbiztosításnál követelmény lehet két- vagy három különálló zár az ajtón. Ha már van egy zár, érdemes e fölé vagy alá szereltetni az új rászegzőzárat, ami az ajtólapra belül van rögzítve. A zárnyelv pedig a legjobb ha a falba záródik. A rögzítési és felszerelési hely kijelölését bízzák szakemberre, aki el tudja dönteni, mely pontokra kell a védelem, hogy kellően ellenálljon a feszegetésnek.

A Potent biztonsági zár 10 ajtóból 9 ajtóra felszerelhető, vastag és vékony ajtókra egyaránt. Szerelünk belőle kulcsos és belülről gombos kivitelt is. Ezek a biztonságos zárak minden szervizautónkban megtalálhatók, mert egyre több a betörés és egyre több ajtó szorul megerősítésre. A betörés után az ajtó nem maradhat nyitva, így sokszor rögtönözni kell a szereléskor, mi a leggyorsabb, leghatékonyabb és a legkedvezőbb árú megoldás az ajtóra.

Biztonságos, megfizethető, gyorsan szerelhető zár
Biztonságos, megfizethető, gyorsan szerelhető zár