Mi is a hevederzár lényege valójában?

A hevederzár az ajtó belső oldalán van felszerelve. Igen régi találmány, a 90-es évek elejétől szerelik a különböző típusokat a szerelők. Betörésvisszatartó hatásuk van. A lényeg azonban, hogy olyan zárbetéttel legyen működtetve, ami fúrás- és finomnyitás ellen védve van. Főként a vízszintes kivitel a jellemző. A hevederzár rudazata akkor fejti ki a legjobb hatást (védekezést), ha magába a falba tud belezáródni. Színben a fehér és barna szín a jellemző. Záródási nyelvezete lehet hasáb- vagy köralakú, attól függően, melyik gyártó gyártja a szerkezetet.

A kor előrehaladtával a hevederzárak lassan kimennek a divatból, hiszen itt is felváltotta őket a kínai biztonsági ajtó. Továbbá, korszerűbb megoldásként lehet másodzárat is felszerelni helyettük, amely olasz termék, nagyobb a védelme, a felszerelése egyszerűbb, és nincsenek benne kopó, tönkremenő alkatrészek. Karbantartást sem igényel.

Hevederzár helyett kínai ajtó a megoldás valójában?

Egyre jobban észrevehető, hogy a hevederzárak leszállóágban vannak, már senki nem szereltet ilyet. A jó reklám és marketing hirdetéseknek köszönhetően, már 100-130 ezer forintért, Kínában gyártott ajtót lehet beszereléssel együtt vásárolni. Nyilván nem a csúcskategória, de a régi 20-25 éves panelajtók helyett ez szinte megváltás. Arra viszont figyelni kell, hogy a kínai ajtóba milyen zár kerül beszerelésre, mert a legelső támadási pont a zárbetét. Ezen nem szabad spórolni!

A HiSec ajtók a legjobban befutott ajtók egyike, több tízezer darab van belőlük beszerelve országszerte. Főleg azért, mert pár éve még 60-70 ezer forint volt beszereléssel együtt az ajtó, egy hevederzár felszerelése pedig anno 40.000 Ft körül volt, így érdemesebb volt az új ajtót választani, jó szigeteléssel, szép kinézetben, két zárral, világítós kilinccsel.

A kínai ajtókkal azért vigyázni kell, nehogy beleessünk egy olyan csapdába, hogy megvásároljuk bejárati ajtónak a barkácsáruházas, akciós ajtók egyikét, mert az szó szerint egy malacpersely, amire csak költeni kell folyamatosan. Ezek a termékek tényleg a legrosszabb kínai kategóriát képviselik. Ráadásul a 95 százalékuk beltérre vagy lépcsőházba készült, nem pedig külső használatra.

A kínai ajtók általában két zárral vannak ellátva, alsó és felső zárral. A felső csak előre zár, az alsó pedig felfelé és lefelé is (ezt nevezik többpontos záródásnak). Világítós kilincs van beépítve a külső markolatba. Maga az ajtó többszínben is kapható. Mi ezeknek az ajtóknak a zárszerelésével zárszervizelésével foglalkozunk. Ajtót nem árusítunk és nem építünk be!

Hevederzár betét csere

Biztibuk, Magzett, Prezidium, Miskolci hevederzárak betétjeinek a cseréjét és pótlását vállaljuk Budapesten. Izraeli zárbetétekkel dolgozunk, kiszállási díj nincs. Csak a hevederzár csere fix költségét kell megfizetni, amit szakszerűen, garanciával végzünk, rövid megrendelési határidővel.

Ha hevederzárbetét cserén gondolkodnak, kérjenek szaktanácsot, mert lehet, hogy a szerelő egy biztonságosabb, korszerűbb másodzárat javasol, mellyel sokkal előrébb vannak, mintha egy hevederzárbetétet cserélnénk az elavult, régi szerkezetben.

Amennyiben elhagyta a hevederzár kulcsát és szeretne bejutni a lakásba, mi ebben is tudunk segíteni. Tapasztalt szakembereink kinyitják a hevederzárját és csak a zárbetétet kell kicserélni, sérülés a szerkezeten nem esik.