Gyors, egyszerű, biztonságos megoldás – ajtóvédelem

Mindenki a legjobb megoldást keresi az ajtónak, lakásnak, családnak, önmagának. Sajnos 2022-re az árak egyre jobban emelkednek, egyre nagyobb a pénztelenség, így fokozódik a betörések száma. Előreláthatólag mérlegelni kell, hogy teszünk-e lépéseket a betörések megakadályozására. Sokszor bedőlünk az olcsó, marketinges trükköknek, rábeszélnek minket a rossz kínai ajtók megvásárlására, mert x ponton záródik, speciális a kivitelezése, majd fél év elteltével rájövünk arra (tapasztaltból vagy utánaolvasásból), hogy csederből vederbe estünk, mert letörött a kilincs, vagy nem értjük, hogy a biztonságosnak hirdetett ajtón, hogyan sikerült mégis bejönni a betörőnek.

Jó hír, hogy a biztonság növelésére nem kell 150 ezret kifizetni egy vacak kínai lemezajtóra, bőven elég egy profi másodzár, aminek valóban van visszatartó ereje, és nem kell rá heteket várni.

Mielőtt felszerelnénk egy ilyen profi Potent zárat, emailben átküldött fotó alapján megnézzük az ajtót, hogy érdemes-e és fel lehet-e rá szerelni, mert csak akkor vállaljuk a munkát, ha garanciát is tudunk vállalni rá. Igyekszünk az elégedett ügyfelek táborát növelni, a fő szempont, hogy senkinek a lakásába ne jussanak be illetéktelenek.

Mitől különbözik a másodzár a hevedertől?

Több hevederzár szerkezet van jelen a magyar piacon, mára már nagyon elavult konstrukciónak számítanak. A legjobb hasonlítás a Trabant, Wartburg, Lada színvonal a mai autókhoz képest, kb. itt tartanak a 30 éves hevederzár konstrukciók a mai zárakhoz viszonyítva. Olcsó a bennü lévő zárbetét, már megfelelő védelmet sem nyújtanak, hangos, zörög, csúnya, nehéz, nincs raktárkészleten.

Ráadásul a fő probléma, hogy ajtó szélességhez van kötve a dolog, hiszen ott a kétoldali záródást kell elérni, aminek viszont nincs értelme. A forgalmazónak így kb. 10 különböző méretet kell tartani a fehér és barna színekből, ami manapság nem jellemző, hiszen senki nem akar pénzt invesztálni abba, ami nem kelendő. A hevederzár felszerelése, rögzítése, kialakítása a másik bonyolult feladatkör.

Ellenben az olasz Potent zárat könnyű felszerelni, igaz csak egy színben van, viszont ez folyamatosan ott van a szerviautóban. Megvéd a betöréstől, az ajtóbefeszítéstől, modern és biztonságos. A belső tekerőgomb pedig kényelmi funkcióként szolgál. Másodzárként és főzárként is kitűnően funkcionál. A zárcsőr kívülről speciális kialakítású, homlokcsapos, fúrásvédett, saválló szerkezet. Kb. 50 ezer db van felszerelve ezekből a magyar piacon.

Mit érdemes tudni a Potent zárszerkezetről?

Először is, ez nagyon sok zárral ellentétben nem Kínában, hanem a napfényes Itáliában készül. Az olaszok már 30 évvel ezelőtt a világ összes zárgyártóival szemben előrébb voltak a zárak tekintetében is. Ott már 15 évvel ezelőtt is olyan zárak voltak felszerelve, amelyek nálunk még csak most törnek be a piacra. Egyértelmű, hogy fáziskésében vagyunk hozzájuk képest. Ám egy ilyen zárral már a mi ajtóink is biztonságosak. A Potent zár szinte az összes bejárati ajtóra felszerelhető.

3 db masszív, törhetetlen kulcs tartozik a zárhoz. Az elmúlt években több ezer darabot felszereltünk a betörők elleni védelem érdekében. Folyamatos raktárkészletünk van belőle, az összes szervizautóban jelen vannak, különböző méretekben. Felhasználási területe a fa-, fém-, műanyag-, egy- vagy kétszárnyú bejárati ajtók. Kívülről kulcsos, belülről gombos kivitelt tudunk prezentálni. A felszerelési idő 1-2 óra. A zárszerkezet masszív acélnyelve a falba, vagy acélkengyelbe fut bele. Árainkról és a beszerelési időpontokról telefonon tud érdeklődni. Nagyon nagy az igény erre a zárra, de 2-3 napos átfutással a legtöbbször meg tudjuk oldani a szerelést.

Gyors, egyszerű, biztonságos megoldás – ajtóvédelem
Gyors, egyszerű, biztonságos megoldás – ajtóvédelem