Hevederzárak kiváltása a bejárati ajtón

A hevederzárakról általában annyit kell tudni, hogy tulajdonképpen ez egy keresztpánt az ajtón, amely elhelyezkedhet vízszintesen vagy függőlegesen és az ajtót bent tartja a helyén, ha esetleg valaki befeszítéses betörési módszerrel próbálkozna a lakásba történő bejutáshoz.

A hevederzárnak ennyi a szerepe, nem több és nem kevesebb. Be kell valljuk, kicsit elavultnak találjuk 2022-ben a hevederzár szerelést, hiszen a zár- és a biztonságtechnika fejlődött annyit az elmúlt évtizedekben, hogy ma már ennél modernebb és biztonságosabb zárok is jelen vannak a magyar piacon. Amit viszont elsősorban a magyar embereknek meg kell(ene) érteniük, hogy nem minden bejárati ajtóra lehet felszerelni hagyományos hevederzárat.

Mik az új, modern és biztonságos zárszerelési lehetőségek?

Természetesen vannak más és megfelelő alternatívák, csak az érdeklődő ügyfeleknek, véleményünk szerint el, kellene fogadni a szakember véleményét, vagy több szakembert megkérdezni a szerelés előtt. Cégünk véleménye és meggyőződése, hiszen nagyon sok biztonsági zárat importálunk Olaszországból és Izraelből évek óta, a hagyományos hevederzár borzasztóan maradi és elavult technikának számít.

Ez nagyszerű volt maximum a 90-es évek elején, de azóta változott a kor, változott a betörési technika, változott a biztonság, változott a bejárati ajtók világa, csupán egyetlenegy dolog nem változott: az ajtón keresztbe felszerelt, azt elcsúfító, börtönre emlékeztető hevederzár.

Arról már nem is beszélve, hogy a legtöbb hevederzárat olyan silány zárbetéttel látja el a gyártó, illetve a zárszerelő szakember, hogy bár a befeszítés ellen bár véd maga a szerkezet, de a zárbetét pár másodpercen belül nyitható egyéb trükkökkel. Ebben az esetben pedig nem fognak a befeszítéssel vacakolni a betörők, hanem a zárbetéten keresztül jutnak be a lakásba.

Ha valaki hagyományos hevederzárat szeretne, természetesen ezt is felszereljük, de nem rajongunk érte. A kínai ajtókra történő megfelelő rögzítése szinte megoldhatatlan, hiszen a gyenge ajtólemez a csavar meghúzásakor behorpad, a műanyag ajtót pedig folyamatosan utána kell állítani, karban kell tartani, mert a szerkezet nehéz súly lehúzza az ajtót. Ez pedig sem az ügyfél, sem pedig a zárszerelő vállalkozás számára nem egy célszerű dolog.

Potent zár, tömör, 4 cm-es acélnyelvvel a befeszítés elleni védelemért

Amit helyette javaslunk, az az olasz Potent másodzár, mely kiválóan megvéd a befeszítés ellen, és a hevederzárral ellentétben, egy vastag, 4 cm-es tömör acélnyelvet tud ereszteni a falba. Ennek a zárnak a felszerelése százszázalékosan véd a befeszítéssel történő betörés ellen, nem kell karbantartani, nem kell utána állítani, nem nehéz, és elsősorban: modern.

Minden szerelés előtt azt kérjük, legyenek kedvesek tájékozódni a piacon, alaposabban utánanézni, hogy ki és mit ajánl, akár több cég véleményét megkérdezni. Nézzenek fotót a neten, keressenek tanúsítványokat és az alapján döntsenek. Mindenféleképpen kerüljük el azt, hogy valaki gyorsan megrendelni a szolgáltatást és utána próbálja korrigálni a tévedését, utána kezd nekilátni a kutatómunkának és kitalál mindenféle mondvacsinált ürügyet, hogy neki a felszerelt zár utólag miért nem jó. Ez nem egy Aldi, ahova a meggondolatlanul megvásárolt terméket vissza lehet vinni. Ez egy helyszíni zárszerviz szolgáltatás, amely az egyszer már felszerelt és felhasznált zárat az ajtóról nem veszi le, és legfőképpen nem értékesítjük újra azt más emberek számára új zárként, mert nem az. Ez nem lenne korrekt senki felé.

Úgyhogy hajrá, előre gondolkodjanak, nézelődjenek, mi mindenkinek a legjobbat szereljük fel, amit az ajtó és a fal paraméterei megengednek. A Potent ajtózárral ellátott ajtó az elmúlt 10 évben még senki sem feszítette fel, nem tört be rajta. Ügyfeleinktől erre vonatkozólag semmilyen értesítést nem kaptunk. Válassza Ön is biztonságot, szereltessen modern Potent másodzárat!

Hevederzárak kiváltása a bejárati ajtón
Hevederzárak kiváltása a bejárati ajtón