Felejtsük el a hevederzárat, van már jobb, fejlettebb változat!

A hevederzár régebben, amikor még nem volt más megoldás, nagy divat volt. Tudni kell azt is, hogy akkoriban elég volt a sima fogazott kulcsos zárbetétes kivitel, mert messze nem volt olyan magas a betörések száma, mint 2020-2021-ben. Ami hevederzárakat ma árulnak a piacon 20-25 ezer Ft-ért (pláne, a fogazott kulcsos kivitelt), azt inkább viccnek neveznénk, hiszen jócskán eljárt felette az idő! Egy fogaskerekes, 31/55 mm méretű hevederzárbetét RB, Mul-T-Lock, Abus vagy Iseo márkákból 30-35 ezer Ft-tól kezdődik és a szerkezet még benne sincs az árban!

Zárügyben mindig egy szaküzletet vagy zárszerviz szolgáltatót kell megkeresni, nem egy gyártót, aki nem ért a zárakhoz, vagy azt hiszi ért hozzá, csak éppen 2 év fáziskésésben van.

A hevederzárak színe fehér és barna, ismertetőjelük, hogy vízszintesen mennek keresztben az ajtón. Sajnos mindkét oldalon a falat szétfúrni szükséges a fali fogadók kialakításának céljából, ami egy maradi technika. Műanyag ajtók esetében, amit tudni kell és nem mond el a forgalmazó, hogy a hevederzár súlyánál fogva, az ajtó folyamatos terhelés alatt van, így állandóan utána kell állítani a zsanérnak, hogy ne szoruljon a fogadóba vagy a falba a rudazat.

Potent zár a jövő, a biztonság és a kényelem!

Cégünk az olasz Potent zárakat folyamatosan raktáron tartja, legalább 150 darabos állandó raktárkészlettel, 50-60-70-80 mm ajtóvastagságokra. A zár felszerelése könnyű, egyszerű. A zárszerelő szakember a helyszínen rövid idő alatt felszereli őket. A hozzátartozó 3 db kulcsot az ügyfél előtt bonjuk ki!

Újításunk, hogy most már nemcsak egyirányú változata van a Potent rászegző záraknak, hanem a 3 pontos változatot is beiktattunk a palettába. A lenti képeken lehet látni a Potent zárat felszerelve egy kétszárnyú ajtó megvédésére, illetve egy függőleges, háromirányú változatban is, ami a teljes ajtót védi.

A zárak színén nem tudunk változtatni, hiszen ebben a színben gyártja a gyártó, ún. kalapácslakk fényezéssel. Ám, ha valakinek nem tetszik a színe, a felszerelés után át tudja festeni bármilyen színre. Egy a lényeg, a kulcsnyílásba és a zárnyelvekhez festék még véletlenül se kerüljön!

Az egyirányú Potent zárszerkezetből egy vastag acélnyelv csúszik ki a kulcs elfordításakor 12 cm hosszan. A masszív acélnyelvet érdemes a falba engedni a kialakításkor, így 100 százalékos védelem érhető el. Ebből a zárból fel tudunk szerelni kívül/belül kulcsos, vagy kívül kulcsos, belül tekerőgombos változatot. Ez utóbbit csakis tömör ajtók esetén, hiszen ha ablak van az ajtón és azt betörik, a tekerőgombbal nyitható a zár, ha benyúlnak!

A zár nem nehéz, a rögzítése az ajtólapra könnyű. Szinte bármilyen egy- vagy kétszárnyú műanyag-, fém-, fa-, lemezajtóra fel tudjuk szerelni. Az egyirányú Potent másodhevederzár már 56.000 Ft-tól elérhető. Szervizautónkban állandóan jelen van, munkáink függvényében, akár már aznap fel is tudjuk szerelni!

A háromirányú zárszerkezet felszerelése kicsit bonyolultabb, időigényesebb, hiszen a zárból több nyelv jön ki, amit a falba kell fúrni, illetve a felső- és alsó rudazatot is ki kell építeni az ajtón, majd ezeket le- és be kell fúrni a tokba, mennyezetbe, padlóba.

Mindkét zár megrendelésének esetén fényképet kérünk a meglévő ajtóról belülről, mert vannak olyan ajtók, melyekre nem lehet felszerelni az ajtó kialakítása miatt. Ilyenkor keresünk más alternatívát az ajtó megerősítésére, a biztonság növelésére.

Írjon, majd hívjon: 06-70-770-2942

Felejtsük el a hevederzárat, van már jobb, fejlettebb változat!
Felejtsük el a hevederzárat, van már jobb, fejlettebb változat!
Felejtsük el a hevederzárat, van már jobb, fejlettebb változat!