Műanyag ajtóra miért szükséges a jó hevederzár?

Csak úgy tudjuk megelőzni a műanyag ajtó befeszítését, ha az ajtó szerkezeti egységét erősítjük meg. Ezeket általában vagy hevederzárral, vagy olasz, erős, stabil másodzárral végezzük. A másodzár lehet egyirányú, többirányú, függőleges vagy vízszintes kivitel.  A műanyag ajtó egy elég gyenge konstrukció, nagyon rugalmas a tok, az ajtólap, így feszegetés hatására képes 1-3 cm-t elmozdulni, ami épp elég ahhoz, hogy az ajtó kinyíljon a zárt állapotból.

Kb. 150 ezer Ft-ba kerül egy alap műanyag ajtó beszerelve, ebbe egy négygörgős, felhúzókilincses szerkezet van, a legegyszerűbb, fogazott kulcsos zárbetéttel ellátva. Ez így önmagában nem nyújt védelmet, egy pót- vagy másodzárral azonban valódi biztonságot tudunk elérni, és nem tudnak bejutni a lakásba a betörők.

Előzze meg a betörést, szereltessen időben biztonsági másodzárat a műanyag ajtóra! Általában egy-két napon belül el is végezzük a telepítést!

A kilincsfelemelős műanyag ajtóban biztonságos zárcsere

A műanyag ajtók egy sima, fogazott kulcsos Roto vagy egy Q betűs feliratú zárbetéttel vannak ellátva. Az ajtót ezekkel is lehet zárni, de ha védeni kell az otthont a betörés ellen, erre a feladatra már nem képesek, semmilyen védelemmel nem rendelkeznek. Mindenképpen érdemesebb valami komolyabb, fúrás- és törésvédett izraeli zárat beszereltetni a helyükre. A műanyag ajtók zárbetétjeinek a cseréje 32.000 Ft-tól megrendelhető Budapesten. Az általunk kínált betét kódkártyás, a kulcsban interaktív mozgó alkatrész van a finomnyitásos zárnyitás ellen, törésvédett, és Mabisz 5-ös tanúsítvánnyal rendelkezik. Előzze meg a betörést, ne váljon áldozattá!

Műanyag ajtó beállítása a könnyebb záródásért

A műanyag bejárati ajtónál tavaszi és őszi utánaállításokra van szükség a könnyebb és passzentosabb finomműködés érdekében. Ezeket úgy hívjuk, hogy utólagos hangolás, finombeállítás, zsanér emelés és ellendarab odébbhelyezés. A kisebbfajta igazításokkal megelőzhető, hogy a többpontos vasalat tönkremenjen, a működése akár évekre kitolható ezzel. A sokáig nehezen és rosszul használt vasalatok a tulajdonos be- és kizáródásához vezetnek, ami elég kellemetlen helyzet, ha órákat kell tölteni a lakásunk előtt, míg a gyorsszerviz kiszáll és kinyitja, kb. 20-30 ezer forintos pluszköltségekért.

Nálunk az ajtóbeállítás kb. egy órát vesz igénybe. A szerelő teljesen átnézi a műanyag ajtót és átolajozza, átkeni a szerkezeti egységeket. A műanyag ajtóbeállítás szolgáltatás már 20.000 Ft-tól elérhető és nem lesz több gondja a nehezen nyíló, záródó bejárati ajtajával!

Vasalat vagy szalagzár csere meghibásodás miatt

Amikor egy műanyag ajtó nehezebben működik, vagy csak az ajtót kell utánaállítani, vagy a vasalat annyira elkopott, hogy azt kell kicserélni. Sajnos a piacon a bejárati ajtóknál szintén vannak olcsó, minőségtelen ajtóvasalatok, pl. Pavo, Vorne. Ezek Kínából, Törökországból kerülnek beszállításra. A működési idejük persze nem hosszú, általában egy éven belül tönkremennek, kiesik a zárnyelvük, vagy a legrosszabb esetben nem nyílik az ajtó, mert nem figyeltek időben a meghibásodásra utaló jelekre.

Megkülönböztetünk kilincsemelős más szóval felhúzókilincses szalagzárat és kulcsvezérlésű szerkezeteket. Az ajtóvasalat (szalagzár) az ajtó élébe van bevésve, teljes hosszon, a záródási pontok fel- és le csúszkálnak a sínen, vagy ki és be csúsznak a zárdobozból, ez attól függ, hogy van kialakítva. Az egyszerűbb vasalatok csak 4 görgőt mozgatnak fel/le, általában 16 mm széles előlapjuk van. A bonyolultabb, kulcsvezérlésű zárszerkezetek esetében 20-22-24 mm ez az előlap szélesség, itt már különböző záródási egységek vannak beépítve a vasalat különböző pontjain. A jó minőségű vasalatokból általában a német/osztrák gyártmány a jellemző, ilyen pl. a GU, Roto, Fuhr, Schüring.

Meghibásodás miatti vasalat-csere ügyében hívhat minket!