Biztonságos hevederzár szerelés - méretek, színek

Hevederzár méretek bejárati ajtókra

A szükséges hevederzár hosszát mindig az ajtólap szélességi mérete határozza meg. Fontos szerepet játszik továbbá az ajtó bal- és jobb oldalán lévő fal kialakítása, vastagsága, szélessége. Van olyan, hogy az ajtólap szélessége 900 mm, ám ide elég egy 850 mm méretű hevederzár.

Idő hiányában nem tudunk kimenni minden ajtóhoz felmérésre, viszont mindenféleképpen kell nekünk egy olyan méret, ami az ajtólap vastagságát, illetve szélességét határozza meg. Mindenkinek van otthon mérőszalag vagy szabócenti, így ez a két mérés könnyen elvégezhető. Ezek a méretek sztenderd méretek: 780, 800, 850, 890, 920, 950, 1000 mm, amelyek az egyszárnyú ajtó sztenderd méretei. A vastagság pedig, ha az ajtót kinyitjuk és szemben állunk az ajtó élével, akkor könnyen megmérhető. Általában 40, 45, 50, 55, 60, 70 mm vastagság a jellemző a bejárati ajtókra. A 70 mm-nél vastagabb ajtókra nem igazán szoktunk hevederzárat szerelni, mert az már egyedi méretnek számít.

Vízszintes változat esetén, raktárkészleten tartjuk az alábbi méreteket:

  • 630 mm
  • 800 mm
  • 850 mm
  • 900 mm

Általában az ajtólap méretéhez pontosan igazodó, vagy az ajtó lapjánál kicsit rövidebb hevederzárat kell mindig telepíteni. Ez esztétikailag is szebb. Hogyan néz ki, ha kinyitjuk az ajtót és beleakadunk egy ajtólapon túllógó részbe? Mivel a hevederzár két oldalán kijövő rudazatokon is lehet állítani, így az ajtólapnál rövidebb hevederzárral nem szokott probléma lenni.

A hevederzár szakszerű felszereléséhez nagyon jó, ha az ügyfél tud egy fotót küldeni belülről az ajtóról.  Mivel nincs lehetőség a helyszíni kiszállásra, így a fotó alapos tanulmányozásával meg tudjuk állapítani, hogy milyen rögzítést, szerelés igényel az adott hevederzár. Tulajdonképpen elmondhatni, hogy ez a fotó helyettesíti a helyszíni felmérést. A fotó küldése ingyenes, így rengeteg időt és pénzt tudunk megtakarítani az ügyfeleknek és saját magunknak is.

Ha lehet, akkor mindenképpen éles fotót kellene készíteni, lehetőleg jó fényviszonyok között. Ha kazettás vagy üveges az ajtó, és esetleg van rajta bármi dísz vagy függöny, azt mindenképpen érdemes a fotózás erejéig eltávolítani, hiszen látnunk kell a hevederzár rögzítési pontjait, illetve a fogadók rögzítési lehetőségeit is. A fotót úgy kell elkészíteni, hogy az egész ajtó jól látszódjon rajta, illetve az azt körülvevő falrészek is.

Fotót Viber és WhatsApp alkalmazással, illetve e-mailben vagy MMS-ben tudunk fogadni.

Hevederzár színek különböző ajtókra

Barna és fehér színekben tudjuk a hevederzárakat biztosítani ügyfeleinknek.

Ezeket a színeket vízszintes kivitelben, 630 mm-től 900 mm méretig tudjuk az ügyfél számára prezentálni, rövid határidős szereléssel.

Hevederzár szerelés tartozékok és árak

Cégünknél a hevederzár szerelés előtt komplett árat mondunk az ügyfélnek. Ez Budapesten, kompletten, munkadíjjal együtt 60.000 Ft. Ebben az összegben benne van minden, a hevederzárnak az összes tartozéka (hevederház, külső/belső törésvédő, a tolórudak a menetes résszel, az RB Keylocx zárbetét felfogaskerekezve, 5 db kulccsal, másolásvédelmi kódkártyával, illetve a fali fogadók, konzolok), a munkadíjunk és egy számla.

Hevederzár szereléssel kapcsolatban hívjon minket hétköznap, 8 és 20 óra között, a 06-70-770-2942 mobilszámon!