Hevederzár színek, méretek

Hevederzár méretek

A szükséges hevederzár hosszát mindig az ajtólap szélességi mérete határozza meg. Fontos szerepet játszik továbbá az ajtó bal- és jobb oldalán lévő fal kialakítása, vastagsága, szélessége. Van olyan, hogy az ajtólap szélessége 900mm, ám ide elég egy 850 mm méretű hevederzár.

Idő hiányában nem tudunk kimenni minden ajtóhoz felmérésre, viszont mindenféleképpen kell nekünk egy olyan méret, ami az ajtólap vastagságát, illetve szélességét határozza meg. Mindenkinek van otthon mérőszalag vagy szabócenti, így ez a két mérés könnyen elvégezhető. Ezek a méretek sztenderd méretek: 780, 800, 850, 890, 920, 950, 1000 mm, amelyek az egyszárnyú ajtó sztenderd méretei. A vastagság pedig, ha az ajtót kinyitjuk és szemben állunk az ajtó élével, akkor könnyen megmérhető. Általában 40, 45, 50, 55, 60, 70 mm vastagság a jellemző a bejárati ajtókra. A 70 mm-nél vastagabb ajtókra nem igazán szoktunk hevederzárat szerelni, mert az már egyedi méretnek számít.

Vízszintes változat esetén, raktárkészleten tartjuk az alábbi méreteket:

  • 630 mm
  • 800 mm
  • 850 mm
  • 900 mm
  • 950 mm
  • 1000 mm

Függőleges változat esetén: 2000-2100 mm

Kétszárnyú változat esetén: 630 és 580 mm a két szárny méretei

Általában az ajtólap méretéhez pontosan igazodó, vagy az ajtó lapjánál kicsit rövidebb hevederzárat kell mindig telepíteni. Ez esztétikailag is szebb. Hogyan néz ki, ha kinyitjuk az ajtót és beleakadunk egy ajtólapon túllógó részbe? Mivel a hevederzár két oldalán kijövő rudazatokon is lehet állítani, így az ajtólapnál rövidebb hevederzárral nem szokott probléma lenni.

A hevederzár szakszerű felszereléséhez nagyon jó, ha az ügyfél tud egy fotót küldeni belülről az ajtóról.  Mivel nincs lehetőség a helyszíni kiszállásra, így a fotó alapos tanulmányozásával meg tudjuk állapítani, hogy milyen rögzítést, szerelés igényel az adott hevederzár. Tulajdonképpen elmondhatni, hogy ez a fotó helyettesíti a helyszíni felmérést. A fotó küldése ingyenes, így rengeteg időt és pénzt tudunk megtakarítani az ügyfeleknek és saját magunknak is.

Ha lehet, akkor mindenképpen éles fotót kellene készíteni, lehetőleg jó fényviszonyok között. Ha kazettás, vagy üveges az ajtó, és esetleg van rajta bármi dísz vagy függöny, azt mindenképpen érdemes a fotózás erejéig eltávolítani, hiszen látnunk kell a hevederzár rögzítési pontjait, illetve a fogadók rögzítési lehetőségeit is. A fotót úgy kell elkészíteni, hogy az egész ajtó jól látszódjon rajta, illetve az azt körülvevő falrészek is.

Fotót Viber és WhatsApp alkalmazással, illetve e-mailben tudunk fogadni.

Hevederzár színek

Egy kicsit eltérőbb színeket tudunk biztosítani ügyfeleinknek, mint a megszokottak. Így nemcsak a hagyományos barna és fehér színeket tudjuk az ügyfélnek prezentálni, hanem az F1 alumínium színt és az F2 ún. halvány arany, azaz pezsgőszínt. Ez utóbbi kettő, fémszínek, így lehet igazodni a kilincsgarnitúra, illetve az egyéb kiegészítők színeihez. Nem kell továbbá azon aggódni, hogy a barna esetében, a sötétbarna szín eléggé elüt az ajtó halvány fa-színétől.

Ezeket a színeket egyelőre csak vízszintes kivitelben, 630 mm-től 1000 mm méretig tudjuk az ügyfél számára prezentálni, rövid határidős szereléssel.

De azt gondoljuk, ez is hatalmas előrelépés, hiszen a többi hevederzár-gyártó az elmúlt 20 év alatt nem tudott a fehér-barna kombinációtól elvonatkoztatni.

Talán azért is fontos a színvariáció, mert pl. egy új építésű társasházban, ahol matt króm, vagy alumínium kilincsek vannak szerelve, az ajtóborítás meg szürke, ott sokkal jobban mutat az aluszínű hevederzár, mint egy fehér, vagy az oda egyáltalán nem illő barna.

Hevederzár négy színben, Budapesten, Pest megyében

Tartozékok és ár

Cégünknél a hevederzár szerelés előtt komplett árat mondunk az ügyfélnek. Ez Budapesten, vékonyabb ajtó esetében bruttó 50.000 Ft, vastagabb (55-70 mm) ajtók esetében pedig bruttó 55.000 Ft költséget jelent.

Ebben az összegben benne van minden, a hevederzárnak az összes tartozéka (hevederház, külső/belső törésvédő, a tolórudak a menetes résszel, az RB LOXCIS zárbetét felfogaskerekezve, 3 db kulccsal, másolásvédelmi kódkártyával, illetve a fali fogadók, konzolok), a munkadíjunk és egy számla.