Hevederzár méretek

A vízszintes hevederzár méretei viszonylag elég széles palettán mozognak. Mondhatni azt is, hogy nincs olyan méret, amivel ne tudnánk lefedni az ajtók 100%-át.

Nézzünk néhány fajta ajtót és azok méreteit, hogy Ön is átlássa a megrendelés előtt, hogy milyen hevederzárra van szüksége.

Vízszintes hevederzár

A hevederzáraknak általában a vízszintes kivitele a legelterjedtebb Magyarországon. Ezen belül is főként Budapest kerületeiben találkozhatunk ezekkel a hevederzárakkal.

Mint az a nevében is benne van, a hevederzár vízszintesen helyezkedik el az ajtólapon belül, ahová szakszerűen van felszerelve. A hevederzár jobb és bal oldalán két tömör acéltüske csúszik ki záráskor, amely tokba, falba vagy kengyelbe záródik.

A hevederzárból a következő méretekből tudunk hevederzárat telepíteni: 800, 850, 900, 950 és 1000 mm. Ezeknek a zárcsőr mérete 48 és 63 mm. Akinek ennél vastagabb ajtaja van, annak is tudunk megoldást biztosítani, ezekre külön gyártani kell zárcsőrt, de az ilyen jellegű munkákat is vállaljuk, nagyon rövid határidővel.

A leggyakrabban használt hevederzár méretek 800, 850 és 900 mm.

Félkaros-, vagy egykaros, féloldali hevederzár

A fél hevederzár, vagy szakmai nyelven félkaros hevederzár, azoknál az ajtóknál kerülhet felszerelésre, ahol nem lehet teljes hosszúságú vízszintes hevederzárat felszerelni, mert különben nem nyílna ki az ajtó 90 fokban. Ilyenkor az ajtólapra merőleges fal túl közel van az ajtóhoz és a vízszintes hevederzár szerkezete gátolná az ajtó nyitódását.

A félkaros hevederzár működése és elve ugyanaz, mint a vízszintesé, csak itt az egyik oldalon és egyirányba történik a zárás. Az edzett acéltüskéket előrefele tolja ki a szerkezet, amely tüskék záráskor a tokba, a kengyelbe vagy a falba záródnak. A hevederzár teljes hossza 615 vagy 630 mm.

Valamikor a kétszárnyú ajtókra is alkalmazható az egykaros hevederzár. Ilyenkor a fix szárnyra valamilyen U alakú kengyelt rögzítünk, ebbe záródik a szerkezet.

A félkaros hevederzár szintén barna és fehér színekben rendelhető.

Függőleges hevederzár

A függőleges hevederzár egy nagyon jó, megbízható, stabil és halk működésű szerkezet, annyi a különbség a vízszintes változattól, hogy itt nem oldalt van rögzítve a fogadó az ajtó mellett, hanem a parkettába, padlóba, betonba alul, fölül pedig vagy a mennyezetbe vagy egy U lakú kengyelbe záródik.

A gyártó cégek a függőleges hevederzárakat általában 2000 mm hosszúságúra gyártja. A hevederzár alsó és felső végén, szintén két darab acéltüske tolódik ki a kulcs elfordításakor. A benne lévő zárbetétet lehet közép- vagy prémium kategóriában kérni.

hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár
hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár
hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár

Kétszárnyú hevederzár

Mint a nevében is benne van, azért kétszárnyú, mert két részből áll a maga hevederzár-szerkezet. A fix részen az egyik oldal a befogadó oldal, a másik oldalon pedig egy tekerőgomb (elhúzó szerkezet) elforgatásával lehet a tüskéket kitekerni, amelyek a falba mennek bele. A nyíló szárnyon lévő, ún. kisebb testű hevederzár pedig, a mindennapi nyitás/zárás jobb- és bal oldalán reteszel a falba, kengyelbe, illetve a másik oldalon a hevederzár házba (befogadó oldal).

Ezeknek előfordulási helyei, főként Budapest belvárosának bérházaiban van. Fehér és barna színben tartunk ezekből a hevederzárakból raktárkészleten, de igény esetén, elox F1 alumínium és elox F2 arany színben is egy hét alatt le tudjuk kérni a gyártótól.

A két szárnyon lévő hevederzár mérete 615 vagy 630 mm, illetve 570 vagy 580 mm. A kétszárnyú hevederzár egy stabil, erős szerkezet, csak ajánlani tudjuk! Kiválóan véd a befeszítés ellen. Kívülről, egy vastag esztergált acél csőr védi a zárbetétet, a zárbetét előtt pedig egy nagyon kemény, rozsdamentes ún. fúrásvédelmi forgógyűrű található. A hevederzárban lévő prémium kategóriás zárbetét 2016-os MABISZ minősítésű, interaktív csaprendszerrel van felépítve, fúrás-, törés-, magkihúzás-, és pickelés ellen 100 százalékban véd. Az ügyfél védelmét a zárbetéthez tartozó másolásvédelmi plasztikkártya biztosítja. Ezt a zárbetétet lehetetlen roncsolásmentesen kinyitni! 100 százalékos védelmet biztosít!

Tartozékok

Rövid és hosszú fali konzolok, fali kengyelek, díszítő karika, belső törésvédő pajzs, védőkártya az illetéktelen kulcsmásolás ellen, garancialevél, MABISZ tanúsítvány.

Amennyiben a fali kengyelek, konzolok nem felelnek meg a rögzítésnél, úgy azokat külön le kell gyártani. Cégünk ezt a problémát is megoldja, csak egy kicsit több időt vesz igénybe. Úgy gondoljuk, hogy minden ajtóra tudunk megfelelő megoldást biztosítani a hevederzár tekintetében.

Legyen szó vízszintes-, függőleges-, egykaros- vagy kétszárnyú változatról, ránk számíthat, mi felszereljük Önnek!

Hevederzárjainkat raktárkészletről biztosítjuk ügyfeleink számára!

VÉDJE AJTAJÁT HEVEDERZÁRRAL!

hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár
hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár
hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár