A hevederzárak zárbetétjeiről

Mai blogunk fő témája a hevederzárakban lévő zárbetétek, illetve azok szerepe, fontossága, minősége és estleges problémái.

Sajnos a mi kis országunkra jellemző a spórolás, a megvásárolt/megvásárolandó árucikkek árának az elsődleges figyelembe vétele. Ez csak abból a szempontból számít nem feltétlenül „jó pontnak”, hogy nem a minőség, és az ár-érték arány figyelembe vételével történik meg a vásárlás.

Szakmai szemmel mi azt is sajnálatos szempontnak tartjuk, hogy jelen vannak a piacon olyan hevederzárak, amelyek védelmi értéke nem igazán nevezhető biztonságosnak. Ebben a hevederzárban ráadásul, egy semmilyen védelemmel el nem látott zárbetét van gyárilag behelyezve, amely a manipulációs eljárásoknak nem áll ellent. Ha egy ilyen másodzár van a bejárati ajtóra felszerelve, és pl. szakszerűtlenül a kerethez rögzítve, akkor az nem ér semmit. És ezt most nagyon komolyan mondjuk. Viszont olcsó. Ilyenkor mindig azt javasoljuk, hogy inkább 2-3 hónappal később legyen felszerelve, de egy minőségi hevederzár, mint, hogy ez, mert ez a valódi pénzkidobás.

A hevederzár elsődleges feladata az ajtó befeszítésének a megakadályozása. Ezt úgy teszi meg, hogy a szerkezet vízszintesen van  felszerelve az ajtóra, és mindkét oldalából acélrudak jönnek ki és mennek bele a falba, vagy egy acélkonzolba. Ez eddig rendben is van. Azonban, ha gyenge minőségű zárbetét van a zárszerkezetbe belehelyezve, akkor maga a zárbetét manipulálható, aminek a hatására a hevederzár visszanyithatóvá válik. Így olyan egyszerűen ki is nyitották már az ajtót, mintha csak egy sima, kilincs alatti zárbetétet nyitottak volna ki. Nem befeszítéssel, de zártöréssel, zármanipulálással nyitották ki a zárbetétet, mely esetben a hevederzár megléte értelmét vezetette. Erre mondtuk a fentiekben, hogy pénzkidobás.

Ismét hangsúlyozni kívánjuk, hogy cégünk, Magyarországon egyedüliként, a hevederzárjait prémium-, azaz felsőkategóriás zárbetéttel szereli. Nálunk minden típusú hevederzár egy izraeli, törés-, manipulációs nyitás- és másolásvédett zárbetéttel van ellátva. Így a mi hevederzárunk nem nyitható vissza a zárbetét manipulálásával, melynek következtében, mind a befeszítéses eljárással történő behatolás ellen, mind a zármanipulációs eljárással, zártöréssel történő ajtónyitások ellen is 100 százalékban védelmet biztosít. Hogy melyik ez a zárbetét? Az RB.

Az RB egy Izraelben tervezett és gyártott, a Mul-T-Lock szisztémáján alapuló, interaktív csaprendszer felépítésű zárbetét. Mit jelent ez? A hétköznapi zárbetétektől eltérően, míg azokban sima hatcsapos kialakítás történik, addig az interaktív csaprendszerben, a csapok belsejébe még egy csapot helyeztek be. Ez azt jelenti, hogy teljességgel képesek kizárni a piszkálási, finomnyitási, csaplenyomogatós zárnyitási módszert. Ugyanis hiába is nyomnák le a külső csapot, ha annak a közepében van még egy csap. És ugyanez ismétlődik meg minden egyes csapnál. Tehát ez a csap a csapban rendszer, azaz az interaktív csaprendszer.

Ezen kívül, a zárbetét fúrás ellen védve van, amely a roncsolásos, fúrás elleni védelmet biztosítja. Törés ellen szintén védett a zárbetét (bár maga a hevederzár is rendelkezik egy acél törésvédő csőrrel). Ez úgy van kialakítva, hogy a zárbetét mindkét vége ki van könnyítve. Ha megpróbálnák azt eltörni, akkor ez a rész törik csak le, de maga a zárbetét egyben marad. Ez egy nagyon jó találmány, mert a zár innentől fogva hozzáférhetetlen, viszont a tulajdonos a saját kulcsával még mindig ki tudja azt nyitni!  Így oldották meg az izraeliek, hogy ne kelljen ebben az esetben sem szétfúrni, rongálni a zárat, vagy az ajtót esetleg tönkretenni a zárnyitás során.

Nagyon sok embernek fontos a másolásvédelem, mivel kulcsaikat oda szokták adni másoknak (lakáskiadás, bejárónő, stb.). Az RB zárbetét esetében biztosak lehetnek abban, hogy a lakáskulcsokat a hátuk mögött senki nem fogja tudni titokban lemásolni. Miért nem?  Azért nem, mert az RB zárbetéthez tartozik egy plasztik kártya, amihez jogosultság járul. Ezt a jogosultságot a kulcsmásoló partnerekkel, szerződés formájában aláíratják, hogy az ügyfél biztos lehessen abban, hogy tényleg védve van. Az RB kulcsmásolása ehhez a kódkártyához kötött.  A plusz 100 százalékos biztonságot a Kulcskirály szavatolja, mivel csak neki van Magyarországon hozzáférése az RB nyerskulcsokhoz. Ő ezeket a szigorú feltételeket betartja és az ott dolgozó munkatársaktól megköveteli. Így a kulcsok másolása csak és kizárólag a Kulcskirály üzletben, csak és kizárólag a kódkártya jelenléte mellett oldható meg. Ha nincs kártya, nincs kulcsmásolás!

Amennyiben a hevederzár szerelését tőlünk rendeli meg, akkor Ön egy ilyen csúcs szuper RB zárbetéttel ellátott termék boldog és elégedett tulajdonosa lesz!

hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár
hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár
hevederzár, hevederzárszerelés, hevederzár szerelés, félkaros hevederzár